Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

10 jako finih i masovno dostupnih proizvoda do 30 kuna

dobri-proizvodi-30-kuna

Naša jučerašnji tekst o pobjedi Abc sira u jednom izboru Saveza potrošača Slovenije, donio je hrpu lajkova i niz uglavnom pozitivnih komentara. Što je zapravo normalno, jer Abc sir ljudima nije simpatičan samo zbog okusa, nego i zbog cijene. 

Taj sir, koji je dobio puno međunarodnih nagrada, u svom najmanjem pakovanju od 100 grama košta nekih pet kuna. Stoga smo odlučili napraviti listu deset proizvoda do 30 kuna, koji zaista jesu jako ukusni, masovno dostupni i predstavljaju odličnu vrijednost za novac. Proizvodi su poredani po cijeni.

1. Abc sir, Belje, 5 do 6 kuna

abc-sir

Kremasto, fino, svježe, jako mliječno s nizom varijacija okusa: nama su uz osnovni Abc, najdraži onaj s kulenom i s vlascem.

2. Ledo, Premium kesten pire u čaši, 10 kuna

kesten-pire-ledo

Ovaj kesten pire s dosta autentičnim okusom kestena i s puno šlaga, proizvodi se više od 40 godina, i svake ga sezone nestane već oko Božića. Ledo bi morao povećati proizvodnju.

3. Zmajsko Pozoj , oko 14 kuna

pozoj-g

Riječ je o jednom od najskupljih hrvatskih piva koja se prodaju u supermarketima. Pozoj je svejedno sjajna vrijednost za novac, jer spada među najbolje ocijenjena domaća piva u svijetu. Za 14 kuna dobivamo globalno vrhunsku robu.

4. Dimljena slanina, Belje 15 do 17 kuna

belje-slanina

Beljska je slanina dimljena na pravom, drvenom dimu, te sadrži zaista minimalne količine dodataka koji se koriste u industriji suhog mesa. I nje, kao i kesten pirea, često nedostaje na tržištu.

5. Heinz Tomato Ketchup, 17 do 20 kuna

heinz-ketchup

Radi se o klasičnom, velikom svjetskom industrijskom proizvodu, koji zapravo nema ozbiljnu konkurenciju. Heinz je desetljećima zlatni standard industrijskih kečapa. Sama korporacija Kraft Heinz u zadnje je vrijeme zabilježila milijardske gubitke

6. Lindt Excellence čokolade, 18 do 22 kune

lindt-excellence

Lindtova serija Excellence sadrži prilično dobru, glatku čokoladu, nije preslatka, a neki su okusi, poput sezama, čilija i pijemontskih lješnjaka, uistinu fini 

7. Eva , fileti tune u maslinovu ulju, 22 kune

eva-tuna

Ovi su fileti razmjerno čvrsti, imaju nešto okusa, a kad se ulje iz limenke zamijeni stvarno dobrim uljem, i kad se doda koja kapi soka od domaćeg limuna, mogu postati sasvim korektna večera. Nažalost, i na Evine filete tune u maslinovu ulju rijetko nailazimo na policama supermarketa.

8. Pistacije u ljusci Franck , 27 kuna (za 150 grama, manje pakovanje košta oko 17 kuna)

franck-pistacije

Najbolje Franckove grickalice. Šteta što bademi i indijski oraščići iz iste serije nisu ni približno dobri kao pistacije.

9. Tabasco, 27 do 30 kuna

tabasco-scorpion

Tabasco je zasluženo najpopularniji ljuti umak na svijetu. Osobito volimo habañero i chipotle, koji su par kuna skuplji.

10. Cromaris dimljena orada i brancin, 30 kuna

cromaris

Zdravo, fino, puno okusa, idealno za sendviče i napravljeno od bitno kvalitetnije ribe nego većina dimljenog lososa na našem tržištu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.