Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Gault&Millauove nagrade za zagrebački Tač i splitski Paradox apsolutno su zaslužene

gault-millau-tac

U nizu korektnih ili dobrih odluka koje je Gault&Millau za Hrvatsku donio u 2019. posebno se ističu nagrade za najboljeg tradicijskog chefa i za najbolji pop lokal. Tradicijsku je nagradu osvojila Vesna Miletić, gastronomski mastermind poznatog zagrebačkog restorana Tač.

Otkako je otvoren prije dvadesetak godina, Tač je sustavno njegovao civilizirani pristup konvencionalnoj nacionalnoj kuhinji, baziranoj na što svježijim sezonskim sastojcima. U rano proljeće, tako, gospođa Miletić priprema izvrsne artičoke i šparoge, u ljeto poslužuje neka od najslasnijih rajčica koje smo probali u Zagrebu, u ranu jesen peče šampionski ajvar, dok po zimi i u rano proljeće Tač servira prvorazrednu barely touched ribu koja nije vidjela zamrzivač.

gault-millau-paradox

Budući da u Taču jedemo od samog otvaranja, s punom odgovornošću tvrdimo da se ondje nikada nije bolje jelo, nego u zadnje dvije godine. Zoran Pejović iz splitskog vinskog bara Paradox također je zaslužio nagradu za najbolji pop lokal.

Pejović je jedan od najartikuliranijih hrvatskih ugostiteljskih poduzetnika. Riječ je o čovjeku koji je pokrenuo Paradigmu, prvi hrvatski avangardni restoran poslije zatvaranja Valsabbiona, i koji se sustavno i vrlo otvoreno borio protiv porezne politike prema ugostiteljstvu. Paradox je jedan od najboljih splitskih barova, s vrlo solidnom vinskom kartom korektnim izborom sira i atraktivnim dizajnom.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Gault&Millauove nagrade za zagrebački Tač i splitski Paradox apsolutno su zaslužene

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min