Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GAULT&MILLAU 2019. Zirojević je chef godine, Vežnaver i Bregeš veliki chefovi sutrašnjice, a Tino Sinožić najbolji mladi chef

Gault&Millau gala večera ove je godine održana u Esplanadinoj Smaragdnoj dvorani, najprirodnijem mjestu u Hrvatskoj za dodjelu ozbiljnih gastronomskih nagrada.

A i same su nagrade ove godine bile ozbiljne. Mladim chefom godine proglašen je Tino Sinožić iz opatijskog Navisa, što je apsolutno zasluženo: mladi gospodin Sinožić kuhar je meke ruke, koji poštuje lokalne sastojke i dobro ih spaja s modernim kulinarskim tehnikama. Fabricio Vežnaver iz Pergole i Matija Bregeš iz Boškinca zacijelo jesu zaslužili titulu velikog chefa sutrašnjice, jer je njihovi rukopis izrazito moderan, ali usklađen s lokalnim sastojcima i lokalnim kulinarskim tradicijama.

Naposljetku, Gault Millau odlučio je da su najbolji hrvatski restorani Monte, Pelegrini , 360 i Laganini, pa je tako izignorirao Michelinove zvjezdice za Noel i Dragu di Lovranu. No, Gault Millau ionako nema i ne želi imati Michelinove kriterije.

Hrvoje Zirojević bio je jako iznenađen i dirnut kad je proglašen chefom godine, u konkurenciji jednog Davida Skoke, Tvrtka Šakote ili Rudija Štefana.
No, gospodin Zirojević zaista spada u najužu malobrojnu grupu najboljih hrvatskih kuhara.

Uz proglašenje nagrada, uzvanici su mogli uživati u ozbiljnom gastronomskom meniju Esplanadine chefice Ane Grgić i ljubljanskog chefa Igora Jagodica. Nama se najviše dopao rillettes od fazana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.