Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EMPATHY SUITE Hotelska soba koju je dizajnirao Damien Hirst u Las Vegasu se iznajmljuje za 100.000 dolara na noć

hirst-resort

Damien Hirst odavno se posvetio unosnom dizajnerskom poslu. Hoteli i restorani pokazali su se idealnim medijem za njegov artsy kič, što se možda najzornije potvrdilo u Palms Casino Resortu. Ovaj veliki hotel u Las Vegasu angažirao je Hirsta za uređenje cijelog kompleksa, od divovske skulpture bezglavog demona nazvane Demon sa zdjelom koja će krasiti novi bazen, do prepariranih morskih pasa u apartmanu nazvanom Suosjećanje (Empathy Suit) u kojemu je svaki predmet unikatno djelo slavnog umjetnika.

hirst-resort2

Damien Hirst, koji je svojim radovima često odlično raskrinkavao korupciju i ispraznost dijela suvremenog umjetničkog tržišta (lubanja optočena dijamantima, instalacije od tableta, divovski presjeci životinja) u Vegasu je dobio možda najdoslovnije priznanje svoje umjetničke poruke. Apartman Suosjećanje, koji je zapravo golema Hirstova instalacija, hotel prodaje za 100.000 dolara na noć, s tim da je minimalni boravak dvije noći. Dakle, za spavanje u Damienu Hirstu sretni gost mora platiti minimalno 200.000 dolara.

hirst-resort1
hirst-demon

Ništa lakše za grad koji je pri srcu svake “one percent” klase od dana kad je osnovan. Vjerojatno neće manjkati gostiju spremnih platiti da bi spavali među šest originalnih Hirstovih djela uključujući Winner/Loser, dva morska psa u formaldehidu, njegovim motivima leptira posvuda i namještajem u kojemu je svaki detalj odobrio osobno Hirst, uključujući bar za trinaest osoba pun medicinskog otpada. U sobe se ulazi kroz golemi lounge i kino u koje stanu 52 gosta, vanjski jacuzzi ukrašen je slikama tableta, a na raspolaganju su i dvije sobe za masažu. Gosti koji bi nakon što su platili 200.000 dolara ipak gledali nešto drugo osim Hirsta, u resortu mogu uživati u Basquiatovim, Warholovim i Murakamijevim djelima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.