Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sezonu zagrebačkih terasa otvorili smo pečenom patkom u Okrugljaku

okrugljak-patka

Baš smo stigli iz Istre. U Istri je bilo sunčano, toplo i pomalo bajkovito, kao i uvijek u rano proljeće. Pa nas je dočekala zagrebačka vrućina. Oko pola tri iPhone je pokazivao 23 stupnja. Ne znamo je li ikad u veljači u Zagrebu zabilježena tako visoka temperatura, ali znamo da je se ne sjećamo.

Pa smo otišli u Okrugljak, veliki, točno 106 godina stari restoran s jednim od najljepših vrtova u Zagrebu, gdje već godina obilježavano početak sezone al fresco ručkova i večera. Ugođaj je, naravno, bio fenomenalan; zimsko je sunce grijalo kao svibanjsko, a neki su gosti tražili stolove u hladu. Potok je šumio kao da je sinoć pao oveći pljusak.

okrugljak

Mi smo ostali za sunčanim stolom, gušterski upijali toplinu i uživali u Volarevićevu pošipu, jednom od trenutno najfinijih dalmatinskih bijelih vina. Naručilo smo patku. koju su upravo skinuli s ražnja. “Dobar timing” prokomentirao je simpatični konobar.

okrugljak-kruh1

Patka je bila sočna, bogata, vruća i hrskava. Uz ovo izvrsno mesu dobro se složio hrskavi, topli kruh, pečen oko podneva. Okrugljak ima svoje uspone i padove, dobre i loše strane.

Ali, svjež kruh s debelom hrskavom korom i precizno pečena životinja, koja je upravo stigla s otvorene vatre, uz zaista spektakularan ambijent, vrijede odlaska na Mlinove. Naš prvi zagrebački ručak na terasi platili smo 650 kuna. Više nego dobra vrijednost za novac.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.