Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EUROPEAN FOOD SUMMIT Na ljubljanski gastro kongres u ožujku dolaze chefovi Mugaritza, Maaema i Schloss Schauensteina

eu-food-summit

European Food Summit koji se od 16. do 19. ožujka održava u Ljubljani, po programu i lineupu dosad je najjača gastronomska konferencija dosad organizirana u regiji. Cilj ovog događaja, kako stoji u njihovu manifestu, je razvoj jedinstvene platforme kroz koju će protagonisti gastro industrije stvarati održivije modele u Europi.

Na ovogodišnje izdanje dolaze neki od najvažnijih svjetskih chefova: Andoni Luis Aduriz iz Mugaritza, Esben Holmboe Bang iz norveškog Maaema, Andreas Caminada iz švicarskog Schloss Schauensteina, Christophe Pele iz pariškog La Clarencea, briljantni Talijan Riccardo Camanini, chef restorana Lido 84 na Lago di Garda i poznati britanski kritičar Joe Warwick.

ana ros

Za koncept i listu sudionika odgovorni chefica Hiše Franko Ana Roš i Andrea Petrini, talijanski gastro novinar i osnivač GELINAZ koncepta. European Food Summit izrastao je iz skijaškog natjecanja za profesionalce iz gastro industrije koje je na mariborskom Pohorju 2009. pokrenuo slovenski vinar Danilo Steyer. Na inicijativu chefa Zemona Tomaža Kavčiča i fotografa Dean Dubokoviča taj je sportski događaj uskoro postao i gastro festival, a onda se pretvorio u Gourmet Cup koji je prije tri godine prvi put održan na skijalištu Krvavcu, u organizaciji slovenske tvrtke Jezeršek Catering.

U četiri dana European Food Summita na nekoliko će se lokacija u Sloveniji održati niz prezentacija, radionica, večera na posebnim lokacijama (poput one u žičari na Krvavcu), masterclassova na terenu i debata. Konferencija počinje u Ljubljani, s pretpremijerom nove sezone tamošnjeg popularnog uličnog food festivala Odprta kuhna, dok se glavni dio konferencije održava u nedjelju u Ljubljanskom gradu, gdje će biti i gala večera.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.