Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Budi Foodie stiže u Zagreb s Humanitarnim marendinom u Dubravkinom putu

budi-foodie-marendin

Fondacija Budi Foodie stiže u Zagreb. U ponedjeljak 11. veljače u Dubravkinom putu će se održati Humanitarni marendin na kojemu će utemeljitelj Rudolf Štefan, chef šibenskog Pelegrinija, s partnerom Coca Cola HBC Hrvatska predstaviti fondaciju i najaviti početak selekcije kandidata za međunarodne stipendije za školovanje mladih profesionalaca u ugostiteljstvu. 

Budi Foodie je prva ozbiljna privatna inicijativa za školovanje novih kadrova u restoranskoj industriji. Ideja fondacije je mladim kuharima, konobarima, sommelierima i drugim strukama iz ugostiteljskog biznisa kroz pune stipendije omogućiti praksu i školovanje u najboljim svjetskim restoranima, hotelima i strukovnim školama.

Prijave su otvorene do 15. veljače, a od 18. do 20. veljače u Zagrebu će početi intervjui za izbor stipendista. Cilj fondacije Budi Foodie je stvarna, konkurentna profesionalna znanja učiniti dostupnma što većem broju mladih profesionalaca ugostiteljstvu, jer hrvatski školski sustav u tome je potpuno zakazao, a država stvara poslovnu klimu koja sve ozbiljnije ugrožava restoransku industriju i ugostiteljstvo, iako je riječ o vitalnim segmentima turizma, još uvijek glavnog generatora hrvatskog bruto proizvoda.

Budi Foodie je dio platforme Chef’s Stage koja promovira održivost i najviše profesionalne standarde u hrvatskoj gastronomiji i njenu promociju u svijetu. Drugo godišnja konferencija Chef’s Stage održat će se u Šibeniku 18. i 19. ožujka, s velikom cheficom Elenom Arzak iz baskijskog Arzaka kao glavnom gošćom. Sudjelovanje na konferenciji dosad su potvrdili Miro Uskoković (Gramercy Tavern, New York), Maksut Askar (Neolokal, Istanbul), Julia Jaksic (Cafe Roze, ex Employees Only, New York), David Skoko (Batelina, Banjole) i Davor i Marina Gaši (Marina, Novigrad).

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.