Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Burgeri u Rocket Burgeru nisu jeftini, ali su neočekivano dobri

rocket-burger-g

Rocket Burger u Tkalčićevoj jedan je od veterana zagrebačke hamburgerske scene i jedan od onih rijetkih burger barova koji se uglavnom nisu komercijalizirali. 

Burgeri u Rocketu rahli su, nipošto premasni, s jakim okusom govedine i bez ikakvih suvišnih začina u pljeskavici; ne osjeti se luk, ne osjeti se češnjak, a nema, čini nam se, ni sode bikarbone. Samo čista, lijepa mljevena govedina koja se peče pred gostima, ako sjedite u drugom dijelu sale blizu roštilja.

rocket-burger1

Dodaci su također vrlo okej. Dalmatinska dimljena slanina na našem rocketburgeru bila je savršeno hrskava i potpuno neodoljiva, sir fino rastopljen, majonezasti umak slastan, premda nedovoljno pikantan (u opisu se spominje chipotle koji se u umaku, međutim ne osjeti) a ukiseljeni luk davao je burgeru potrebnu svježinu, bez imalo onog neugodnog aftertastea po sirovom luku.

Jedine dvije primjedbe tiču se možda malo prepečene pljeskavice (voljeli bismo da je ostala ružičasta) i peciva koje baš nije bilo u stanju prve mladosti. No, peciva su ionako strateški problem svih zagrebačkih burger barova.  

Pomfrit je bio hrskav i također nemastan što nam se, naravno, svidjelo. Rocketov je meni prilično opsežan. Osim pet ili šest standardnih burgera, tu su još četiri sezonska zimska sendviča od kojih je jedan vegetarijanski, dok drugi sadrži pileći file: Rocket priprema i Cezarovu salatu s piletinom po skoro hotelskoj cijeni od 70 kuna, pa pržena pileća krila, dok pomfrit dolazi u pet varijanti, uključujući vrlo popularne messed fries sa sirom.

rocket-pomfrit

Vinska karta mnogo je bolja od pivske. Sadrži samo tri vina, ali sva su tri prvorazredna, daleko iznad vinskih kriterija drugih burger shopova; riječ je o Toljevom Blacku, Maloj Nevinoj i roseu Saints Heels. Posluga je neobično, skoro hotelski profesionalna.

Cijene su visoke za zagrebačke standarde: većina burgera košta između 55 i 70 kuna a krumpirići, koji se dodatno naplaćuju, između 20 i 30. No, Rocket je dovoljno dobar da bi opravdao visoke cijene. Riječ je o uvjerljivo najboljem street foodu Tkalčićevoj ulici, čiji su lokali opravdano ozloglašeni zbog uglavnom najgore ili najpovršnije pripremljene hrane u Zagrebu (u to ne računamo ozbiljne restorane Agavu i Royal Indiu).

Rocket Burger spada među svega nekoliko zaista dobrih zagrebačkih burger shopova. Za vrijeme našeg nedjeljnog ručka, u polumračnom su Rocketu puštali Amy Winehouse, što se perfektno složilo s oblacima iznad grada.

ROCKET BURGER CAFE

Tkalčićeva 50, Zagreb

HRANA +3/5  PIĆE +3/5  POSLUGA +3/5  AMBIJENT +3/5

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.