Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Coca Cola je za Super Bowl, snimila radikalnu političku reklamu

coca-cola-reklama

Coca Cola je objavila svoju reklamu za Super Bowl, finale NFL-a i termin svih termina za velike oglašivače. Coca Cola je ostala pri lanjskom konceptu, promoviranju raznolikosti i uključivosti. Animirani kratki film A Coke Is A Coke očigledno je inspiriran Warholovom slavnom izjavom “A Coke is a Coke and no amount of money can get you a better Coke than the one the bum on the corner is drinking.” (Coca Cola je Coca Cola i ni sav novac ovoga svijeta ne može ti kupiti bolju Coca Colu od one koju pije klošar u kutu.”

Američki egalitarizam, u Americi gotovo izumrla ideja koju Coca Cola savršeno utjelovljuje , garniran je citatima iz njihove legendarne reklame Hilltop iz 1971. koja je u svoje vrijeme imala takav politički odjek da je na razne načine i danas prisutna u popularnoj kulturi.

Kako ocjenjuju američki mediji, Coca Cola je unatoč radikalnoj poruci reklame mudro odlučila zadržati se na motivima veselja, jednakosti i globalnog bratstva, da joj se ne dogodi katastrofa kao Pepsiju s reklamom s Kendall Jenner. I s manje radikalnim detaljima, ova vesela Coca Colina reklama puna najrazličitijih ljudi, životinja i imaginarnih likova odjeknula bi kao snažna politička poruka samim time što se obraća ljudima kojima je na vlasti Trump.

Reklama će se emitirati neposredno prije izvođenja američke himne, u live prijenosu prije utakmice. Ovo je prvi put u 12 godina da je Coca Cola promijenila svoj standardni slot usred utakmice. U zemlji koja puca po šavovima društvenih, klasni i rasnih podjela, eto, Coca Cola je jedna od rijetkih stvari koje ujedinjuju. Jer, kako kažu u reklami, svi smo isti kao bočice Coca Cole.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.