Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Esplanadi se održava Tastin Vin, kušanje vina francuskih proizvođača koji traže distributere u Hrvatskoj

francuska-vina-tasting

U srijedu 27. veljače u od 14 do 19 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se ovogodišnji Tastin Vin. Riječ je o već tradicionalnoj godišnjoj izložbi francuskih vina, koju organizira francusko veleposlanstvo u Zagrebu. Na Tastin Vin predstavit će se uglavnom manje poznate vinarije koje, kako piše u pozivnici za tu zanimljivu smotru, traže distributere u Hrvatskoj.

Među osamnaest vinarija koje sudjeluju na Tastin Vinu 2019. godine psžnju su nam privukli Piot Sevillano i Edmond Rentz. Piot Sevillano nova je artizanska, ekološki orijentirana obiteljska tvrtka iz Champagne, koja proizvodi svega šezdesetak tisuća buteljki godišnje, i čiji se šampanjci temelje na pinot meunieru .

Edmond Rentz je, pak, tradicionalna obiteljska tvrtka iz Alsacea, utemeljena u 18. stoljeću, koja također proizvodi ekološka vina. Probali smo niz buteljki Edmonda Rentza, uključujući i grand crue, te možemo reći kako se radi o odličnoj vrijednosti za novac. Na Tastin Vinu nastupit će desetak bordoških chateaua, kao i vinarije iz Burgundije, Loire i Armagnaca.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.