Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brenner je lijepo uređena korporacijska roštiljarna s dobrim vinima i mediokritetskom hranom

brenner-g

Biftek u Brenneru, novoj velikoj zapadnozagrebačkoj roštiljarni, dolazi na stol u tri tanke šnite, baš kao što je to prvi put u Zagrebu napravio Raul Lajtman, chef Lida. Tvrtka koja je vlasnik restorana Lido registrirana je na adresi Zagrebačka 192 gdje se nalazi i Brenner Grill and Restaurant.

Biftek je, nažalost, bio više dinstan a manje pečen. Osim toga, gospodina Lajtmana, kojeg inače iznimno cijenimo, još smo u Lidu pitali kakav je smisao bifteka koji nema teksturu .

brenner-strukle
Mini štrukle iz krušne peći

Teleći kebab u Brenneru ogroman je, barnumski prezentiran s puno svježe hrskave salate, te bi mogao biti jako ukusan. To znači da je meso zaista fino, s dobro odmjerenim nijansama dima, ali s onom neugodnom teksturom paštete tipičnom za sve proizvode od mljevenog mesa lanca Batak Grill, koji je nastao kao roštiljarska ekspozitura Lida, ali koji danas radi u sklopu druge poslovne grupacije.

brenner-kebab
Teleći kebab na ražnjiću

Hrana u Brenneru nije neugodna, porcije su doslovno gargantuovske pa predstavljaju odličnu vrijednost za novac, ali je nažalost pomalo mediokritetska. S druge strane,Brenner se može pohvaliti s nekoliko lijepih detalja na meniju, poput pomfrita od povrća, malih zapečenih štrukli i telećih ćevapa koji su, uvjeravali su nas poslije ručka, napravljeni bez ikakvih aditiva. Nismo ih nažalost naručili, jer na meniju nigdje ne piše ćevapi od teletine.

brenner-g
Tanko rezani marinirani biftek s prženim batatom

Izbor vina i drugih pića neobično je dobar za standarde zagrebačkih roštiljarni: tu se vidi utjecaj La Bodege, koja je također povezana s Brennerom. Izbor piva je industrijski, dok je osoblje vrlo ljubazno, ali bi konobarima netko trebao reći da se vina ne smiju šokirati (brzo hladiti na preniskim temperaturama).

Za desert su nam donijeli famozni teleći ćevap, koji nije paštetast nego ima lijepu rahlu teksturu ispravno mljevenog mesa, i koji zaista spada među najfinija jela s roštilja koja se mogu probati u Zagrebu. Brenner ga mora posebno i precizno označiti na meniju, jer se sada prodaje pod nazivom ćevapi Brenner bez podrobnog opisa.

BRENNER GRILL

Zagrebačka 192, Zagreb

HRANA -3/5  AMBIJENT -4/5  VINA +3/5  OSOBLJE +3/5

sve kreditne kartice

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.