Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

5 najvažnijih restoranskih otvorenja za prvu polovicu 2019.

restoran-stol

Za razliku od 2018. koja je u mnogočemu bila gastronomski neambiciozna, čini se da bi 2019. mogla početi u gotovo spektakularnom tonu. Samo za prvu polovicu godine najavljena su otvorenja niza restorana u različitim žanrovima, koji bi trebali značajno obogatiti, vjerojatno i unaprijediti domaću gastronomsku scenu. Izabrali smo pet najvažnijih najavljenih otvorenja.

1. Noel Buje, oko Uskrsa

Noel svoj drugi restoran pokreće u novom luksuznom hotelu San Canzian, smještenom u mjestu Donji Mušolini kraj Buja. Noel Buje ujutro će pripremati raskošne doručke, preko dana raditi kao lokalna tratorija, da bi navečer nudio isključivo fine dining degustacijske menije.

Noelov barmen Karlo Ferenčak bit će zadužen za San Canzianov bar. Kako kod nas nije uobičajeno da vrhunski restorani otvaraju podružnice izvan svojih matičnih gradova, jako nas zanima kako će funkcionirati istarski Noel.

2. Nav, Zagreb, za koji dan

Prvi samostalni restoran Tvrtka Šakote važan je sam po sebi; Šakota je nesporno jedan od najkompetentnijih i najmodernijih hrvatskih chefova, a Xatò i Šakotina tri mjeseca u bistrou Brokenships ostali su nam u najboljem sjećanju.

3. Restoran obitelji Korak, Plešivica, do ljeta

Bernard Korak, bliski suradnik Ane Roš, napustio je Hišu Franko kako bi pokrenuo gastronomski restoran u vinariji svog oca, jednog od najuglednijih hrvatskih vinara. Bernard Korak lani je, među ostalim, stažirao u Osteriji Francescani, službeno najboljem restoranu na svijetu, a zagrebačka ga publika pamti kao sous chefa u Dubravkinom putu.

4. Hotel Park, Rovinj, do Uskrsa

Za Uskrs se otvara novi Park, najluksuzniji veliki istarski hotel do danas. Park će među ostalim biti i gastronomski lunapark, jer će imati čak šest restorana različitih žanrova. Budući da je za Parkovu gastronomiju zadužen chef Jeffrey Vella, optimistični smo i oko opće kvalitete Parkova restoranskog portfolia, i oko Parkova fine dininga.

5. Ramen bar, Zagreb, do ljeta

Prekaljeni chef Vid Nikolić (Time, Matsunoki, Kinoteka…) i Tena Majetić i Cateringa Majetić najavili su da u centru Zagreba otvaraju ramen bar. S obzirom na činjenicu da su svi Nikolićevi rameni koje smo probali zaista jako ukusni, i da je njegova hrana na Fuliranju bila izvanredna, veselimo se Nikolićevu novom restoranu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.