Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uvoznik delikatesne hrane Mario Mendek uskoro otvara restoran Kantina MM

kantina-mm-interijer1

Mario Mendek pojavio se na hrvatskoj vinskoj sceni devedesetih godina, kada je u Nazorovoj ulici u Zagrebu otvorio vinoteku Kult Dioniza. Kult Dioniza, kako se zvala i Mendekova tvrtka, prvi je u Hrvatsku uvozio čitav niz prestižnih svjetskih vina, poput šampanjaca Pol Roger i Gosset, skoro cijeli portfolio uključujući i grand cru etikete, cijenjenog burgundskog negocijanta Faiveley, zatim talijanske pjenušce Ca’ del Bosco, opsežan izbor finih bordoških vina i buteljke Didiera Dagueneaua.

kantina-mm-detalj

Nakon što se Kult Dioniza zatvorio, gospodin Mendek prebacio se na uvoz delikatesne hrane, pa je uskoro postao jedan od važnijih dobavljača luksuznih hotela poput Esplanade, kao i niza gastronomski ambicioznih restorana.

Mendekova tvrtka Selekcija MM distribuira, primjerice, više različitih kategorija kavijara uključujući i belugu, zatim irski dimljeni losos, španjolsku tunu, francuske kamenice Gillardeau, svježu uvoznu ribu, odležanu govedinu, gusja jetra i mnogošto drugo.

kantina-mm-sala

Sjedište Selekcije MM nalazi se u zapadnom dijelu Zagreba na adresi Ilica 424, gdje se ovih dana otvara restoran Kantina MM. Mendekov prvi restoran mogao bi proraditi već idućeg tjedna (čekaju se još neki papiri) atraktivno je uređen, dizajn interijera potpisuje arhitekt Damir Radaković, a u visoku razinu kvalitete sastojaka, kao i u ambicioznost vinske liste ne treba sumnjati.

Ovdje još valja istaknuti da u cijelom tom dugačkom dijelu Zagreba, iza tramvajskog okretišta na Črnomercu, baš nikada nije postojao gastronomski restoran, što za Mendekovu Kantinu može predstavljati i prednost (jer se radi o nečem posve novom) kao i ograničenje, jer gosti vrhunskih restorana nisu navikli odlaziti u Kustošiju.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.