Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivica Matošević 31. siječnja gostuje u zagrebačkom restoranu Pod zidom

matosevic-pod-zidom

U četvrtak zadnjeg dana siječnja, ambiciozni zagrebački gastro bistro Pod zidom organizira večeru u čast Ivice Matoševića, jednog od ljudi koji su doslovno izmislili istarsku modernu vinsku industriju, danas uvjerljivo najuspješniju i najorganiziraniju u Hrvatskoi.

Dovoljno je podsjetiti da je gospodin Matoševič bio dugogodišnji direktor Vinistre, i danas vodeće  hrvatske vinske smotre, i to u vrijeme kada se malvazija uspješno nametala kao dominantno domaće ugostiteljsko vino.
Osim što je uspješno odigrao ulogu glavnog ideologa i promotora istarskih vina, Ivica Matošević je i prvorazredni vinar, s dosta radikalnim pristupom malvaziji.

Matosevic-Grimalda
pod-zidom-jantolek
Chef Jurica Jantolek

Još pamtimo njegovu spektakularnu večeru u studenom 2016. godine u Duravkinom putu, kad smo do pola dva ujutro kušali petnaestak godina stara bijela vina, koja su se perfektno slagala s jelima Priske Thuring, chefice koja nam sve više nedostaje.

Matošević, danas vjerojatno vodeći ambasador odležanih malvazija, i ovom će prigodom Pod zidom prezentirati pojedina svoja starija, moćna, potpuno zrela vina. Što je odlična prilika za Juricu Jantoleka, chefa ovog sve profesionalnijeg  restorana, da pokaže darovitost i vještinu u kombiniranju ozbiljnog kuhanja i netipično kompleksnih bijelih vina.
Stoga s iskrenim interesom i onom ugodnom gurmanskom znatiželjom očekujemo Matoševićevu večeru Pod zidom.

Matoševićeva vinska večera počet će s pjenušcem i nastaviti se sa šest slijedova i šest vina.

VINSKA VEČERA IVICE MATOŠEVIĆA

POD ZIDOM

Ulica Pod zidom 5, Zagreb

CIJENA 360 kuna po osobi

REZERVACIJE +385 (0)99 325 3600

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.