Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BRIEING Nova stvar u Engleskoj su večere na kojima se u siru i umacima poslužuje ecstasy

brieing

Trend su prozvali “brieing” i izgleda kao prirodna posljedica starenja raverske generacije. Brieing je konzumiranje ecstasyja u komadićima skupih sireva koji se uz vina poslužuju na kraju večere. Tako obožavatelji brieinga spajaju najbolje od raznih vrsta izlazaka. Kako je britanskom tabloidu Metro ispričala jedna od začetnica ovog trenda, 50-godišnja poslovna žena iz Londona, brieing su započele sredovječne žene.

“Imam veliki krug prijateljica s kojima sam probala sve moguće food fadove i destinacijske večere ali uvijek je nešto nedostajalo.Više se ne smijemo kao kad smo bile mlade, kao da su među nama stalno barijere. Tako je jedna moja prijateljica predložila da sve zajedno uzmemo ecstasy, da se otvorimo jedna prema drugoj i produbimo prijateljstva. Kćer joj je dala gram MDMA praha, nismo imale pojma kako se to konzumira. Mislim, neke od nas su nekad uzimale kokain ali nemamo pojma kako se uzima ecstasy.

Nazvala sam sina i on nam je objasnio da MDMA ne smijemo šmrkati nego ga moramo progutati, pa smo prah zamotale u komadiće rizle, stavile ga u brie. Svaka je pojela komadić. Prvih 40 minuta ništa se nije događalo, a onda su boje na perzijaneru postale življe i znam da sam s jednom od svojih prijateljica vodila duboki razgovor o svojim seksualnim fantazijama. Bilo je to intenzivno iskustvo. Znam da su neke od mojih prijateljica s tog partyja ponovile to sa svojim prijateljima i brieing je odjednom postao trend,” zaključila je Metroova sugovornica, “Ni godinu dana kasnije, pozivaju me na brieing partyje. Ljudi misle da je iza toga neka velika operacija. Vjerujte mi da nije. To je jedan tako srednjeklasni način drogiranja da me ne čudi što se proširio.”

MDMA je glavni sastojak tableta ecstasyja, koji se zadnjih godina masovno konzumira sam u obliku praha. Stariji uživatelji novinarima su ispričali kako ga osim u siru najradije uzimaju u azijskim umacima, desertima i gusjim paštetama. “Zadnji put, sve su mame došle na civiliziranu večeru i završile zamotane u baršunaste zavjese, halucinirajući u kupaonici i svirajući bongose u dnevnom boravku. Avanturisti prah švercaju u skupe restorane i ubacuju ga u hranu pretkraj večere,” ispričala je jedna sugovornica.

“Čovjek se mora zabaviti, ali nakon godinu dana brieinga ipak nekako sve češće navečer biramo Netflix i bocu vina.” Prema podacima nadležnih službi, u Velikoj Britaniji se učetverostručio broj žena koje konzumiraju MDMA i ecstasy. Najčešći razlog koji navode je da im ta droga pomaže uspostaviti odnose u kojima mogu razgovarati o emocijama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.