Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bolfanov Rizling iz 2017. godine jako je dobro supermarket vino

bolfan-rizling-2017-fb

Prije točno tri godine, kad smo zadnji put posjetili vinariju Tomislava Bolfana u Hraščini u Zagorju, kušali smo i nekoliko rizlinga iz velikih drvenih bačvi koje je Bolfan kanio puniti pretkraj desetljeća i koji su ostavljali prilično impresivan dojam.

Ne znamo, nažalost, što se dogodilo s tim potencijalno velikim vinom, ali smo zato ovih dana u Sparu kupili jedan mali, svježi i prilično dopadljiv Bolfanov rizling. Radi se o vinu iz berbe 2017. koje košta 69 kuna i predstavlja vrlo solidnu početnicu za ulazak u svemir najplemenitije bijele sorte na svijetu.

bolfan-rizling.2017-ID

Ovo je vino izrazito voćno, sa širokim rasponom aroma, od prezrelih jabuka i krušaka, preko žutog voća do nijansi tropskih citrusa poput pomela. U ustima su citrusi malo naglašeniji, a završetak je obilježen herbalnom crtom.

Bolfanov Rizling iz 2017. skoro je optimalno kiselo sladak, vrlo svjež i ne baš predug, ni previše ekspresivan. Riječ je o zgodnom vinu, perfektnom za supermarkete i za svakodnevno ispijanje. 

Gastropreporuka Ovaj svježi, jednostavni, sočni stil rizlinga dobro ide uz eurokineska i indijska jela. Osobito uz curryje, kung pao i ostale istočnjačke recepte s naglašenom ljutinom. Mi smo ga u nedjelju popodne pili samog, za ugodno gašenje žeđi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.