Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POZDRAV BOŽIĆU Ove Mailandere možete i ispeći i pojesti dok raskićujete bor

mailanderi-jagoda

Advent je bio veseo i raskošan, Božić miran, trošilo se i izlazilo više nego godinama, bilo je toplo i čini se da od ove sezone nismo mogli tražiti više (osim možda koje romantične snježne večeri). Ovogodišnju sezonu božićnih kolača s Bonne Maman zaključujemo još jednim miteleuropskim klasikom nejasnog porijekla (prisvajaju ga Švicarci i Lihtenštajn), Mailanderima ili milanskim keksima, koji slave jednu od najboljih kombinacija uopće, dobru marmeladu i pržene oraščiće. Možete ih jednostavno pripremiti i grickati dok spremate božićne ukrase.

Ovo je čuveni recept bečkog Demela s tamnim biskvitom u kojemu koriste marmeladu od crvenog ribiza, a vi, naravno, možete koristiti marelicu, naranču ili jagodu ako radite manje slatke kekse. Možete kombinirati i dva okusa marmelade, jedan u punjenju a drugi u glazuri. Kao i kod svih genijalnih jednostavnih kolača, broj kombinacija je neograničen.

Recepte za ostale Božićne kolače s Bonne Maman marmeladama možete pogledati OVDJE

Mailanderi

mailanderi-recept
  • 400 g brašna 400 g maslaca160 g šećera kristala
  • 150 g prženih badema (mljevenih)
  • 20 g kakaa
  • 1 jaje
  • 300 g Bonne Maman marmelade od crvenog ribiza

Za glaziranje

  • 2 bjelanjka150 g šećera u prahu
  • 120 g Bonne Maman marmelade od crvenog ribiza, procijeđen
bonne-maman-jagoda

Postupak

U blenderu miksajte jaje, bademe i malo brašna. Polako dodajte ostatak brašna i kakao, miksajte dok ne dobijete glatku masu. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.

Za glazuru, mutite bjelanjke i šećer u prahu dok ne dobijete čvrstu pjenu sedefastog sjaja, s čvrstim vrhovima.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od 3 milimetra. Izrežite krugove promjera 4 centimetra. Na pleh stavite papir za pečenje. Pecite kekse na 160 stupnjeva, moraju dobiti zlatnu boju.

Jedan pečeni keks premažite marmeladom, poklopite drugim. Glazuru stavite u vrećicu za ukrašavanje s tankim otvorom i na keksima napravite spirale. Ostavite da se osuši, pa praznine ispunite procijeđenom marmeladom od crvenog ribiza.

Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s tvrtkom Nikas, ekskluzivnim distributerom brenda Bonne Maman

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.