Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolji zagrebački hoteli, skoro posve novi poredak

canopy-zagreb

Zagrebačka hotelska scena ove je godine poslije preduge hibernacije napokon počela pokazivati stanovitu vitalnost. U centru grada nedavno su otvorena dva nova, dobra hotela, a još se jedan upravo gradi u Praškoj ulici. U Radničkoj će se iduće godine otvoriti novi, treći zagrebački Hilton, ovaj put nešto niže kategorije, dok bi Maistra, nadajmo se, mogla početi dovoditi u red Westin i Sheraton, dva hotela s lažnih pet zvjezdica. Te je hotele njihov bivši vlasnik ostavio u prilično zapuštenom stanju.

S obzirom na promjene koje se upravo događaju u zagrebačkom hotelijerstvu, vrijeme je za novu listu najboljih zagrebačkih hotela. Na listi nema Le Premiera, jer su nas dvaput spriječili da ondje jedemo, pa nismo mogli procijeniti njegove javne prostore. A i nekako je tužno i obeshrabrujuće kad se kuhar toliko boji restoranskih kritičara. Evo, dakle, liste najboljih zagrebačkih hotela

1. Esplanade, Mihanovićeva

esplanade-g

Esplanade je uvjerljivo najbolji hotel, ne samo u Zagrebu nego u cijeloj Hrvatskoj, zbog briljantnog osoblja, svjetski vrijedne arhitekture i spektakularno uređenih javnih prostora. Esplanada se, međutim, dugo nije preuređivala, pa joj je hitno potreban mnogostruki face lifting, za koji se hotel počeo pripremati. Esplanade će za vrijeme renoviranja ostati otvorena.

2. Canopy by Hilton, Branimir Centar

canopy-bar

Hiltonova najmodernija linija stigla je u Zagreb prije nego u većinu europskih gradova. Bar i restoran neodoljivo su uređeni, za što je odgovoran Studio Franić Šekoranja, hrana je okej kao i žestoka pića, dok na izboru vina i piva treba još ozbiljno raditi. Canopy ima 150 udobnih soba s hipsterskom interpretacijom gradske i nacionalne ikonografije. Riječ je o najzabavnijem hotelu ikad otvorenom u Zagrebu.

3. Capital, Jurišićeva

capital-bar

Capital se smjestio u prekrasnu art deco palaču podignutu 1923. godine, pa je sama zgrada nešto starija od Esplanade. Capital se može pohvaliti raskošnim javnim prostorima, s puno originalnih elemenata. Vinska lista, kolica s jakim pićima i selekcija koktela uglavnom su okej, dok je osoblje izrazito ljubazno i profesionalno. Neke su sobe nažalost male (dvadesetak kvadrata), no to je posljedica činjenice da se na staroj zgradi, projektiranoj za banku, nije smjelo izvoditi previše preinaka.

4. DoubleTree by Hilton, Vukovarska

OXBO

Riječ je o klasičnom poslovnom hotelu, s pristojnim sobama, solidnim restoranom i barom, i teretanom na vrhu zgrade, s izvrsnim pogledima na grad. DoubleTree je perfektan primjer hotela za zagrebačke poslovne potrebe.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.