Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

JELO TJEDNA Dagnje na buzaru, ReUnion, Canopy by Hilton Branimir Centar – 105 kuna

canopy-dagnje

ReUnion u novom zagrebačkom hotelu Canopy by Hilton spada među najzabavnije i najugodnije uređene gradske restorane.  ReUnionova kombinacija zagrebačkog retra, udobnosti i shabby chica tjera vas da ondje ostanete dulje nego što ste planirali . A i hrana je prilično dobra. Danas smo u gotovo punom ReUnionu ručali dagnje na buzaru, jedno od tipičnih jela s karte koja ujedinjuje neizbježne hotelske formate poput Cezarove salate sa selekcijom izvrsnih američkih steakova s farme Creekstone i s kratkim leksikonom hrvatskih i mediteranskih jela. Prošli smo put jeli vrlo fini crni rižoto.

Chef Marinko Topalović voli školjke, pa nam se pohvalio kako su dagnje stigle u restoran to jutro, što se vidjelo i po zaista izvrsnom, mineralno slatkastom okusu i čvrstoj teksturi. Nažalost, sedam ili osam dagnji u lijepoj crnoj teći nije se otvorilo.

Crvena buzara bila je gusta, moćna, s vrlo snažnim okusima rajčice koji su se optimalno složili s dagnjama. Čini nam se dosta važnim da se dagnje, kao izvrsne, masovno dostupne i prečesto zanemarene školjke, vraćaju na menije ozbiljnih restorana i luksuznih trendovskih hotela. Baš smo zato ReUnionove dagnje na buzaru proglasili jelom tjedna. Uz dagnje smo pili uobičajeno svjež Bolfanov Sauvignon.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

JELO TJEDNA Dagnje na buzaru, ReUnion, Canopy by Hilton Branimir Centar – 105 kuna

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min