Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ODBROJAVANJE ZA CHEFA GODINE 2018. Deveto mjesto zauzima Marijo Curić iz 360 s 54 boda

chef-godine-9-curic-360

Marijo Curić veći je dio života proveo u dubrovačkim restoranima i hotelima, gdje je naučio kuhati. Ovaj četrdesetgodišnji chef prekretnicom u svojoj karijeri smatra 2007. godinu kada se pridružio ekipi glasovitog francuskog chefa Gillesa Camilleria, koji je u ono vrijeme u Dubrovniku bio otvorio luksuzni restoran Gil’s , u spektakularnom prostoru gdje se danas nalazi Curićev 360. Gospodin Curić u više je javnih nastupa govorio o Camillerievu utjecaju na njegovo kuhanje.

No, važno je reći da je Curić kasnije stažirao u nekim važnim svjetskim restoranima, uključujući londonske The Square i Marcus Wearing. The Square spada među najsofisticiranije restorane koje smo ikad posjetili.

https://www.facebook.com/360dubrovnik/photos/a.149336545879555/348044156008792/?type=3&theater

Mario Curić postao je glavni chef 360, danas nesumnjivo vodećeg dubrovačkog restorana, prije dvije i pol godine da bi u ožujku 2018. dobio Michelinovu zvjezdicu, prvu za Dubrovnik, što je iznimno važno za najpoznatiji hrvatski grad na svijetu. Curićeva kuhinja moderni je, hedonistički i visoko estetizirani fine dining.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.