Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čuveni kornatski chefovi Ante Božikov i Vjeko Bašić u Splitu kuhaju posebnu večeru za Laurent Perrier

bozikov-basic-perrier

Dalmatinski gastronomski splash brothers Vjeko Bašić iz murterske Bobe i Ante Božikov iz kornatskog Opata 20. prosinca u splitskom restoranu ZOI pripremaju posebnu božićnu šampanjsku večeru. Marine Rupsy, izvozna direktorica velike kuće Laurent Perrier, u Splitu će, naime, predstaviti četiri šampanjca iz LP-jeva portfolia, uključujući i glasoviti Grand Siecle, jedan od najcjenjenijih non vintage šampanjaca uopće.

Bašić i Božikov za tu su prigodu pripremili prilično raskošan meni, koji je i optimalno prilagođen stilovima pojedinih Laurent Perrierovih vina. Uz Ultra Brut, dakle šampanjac bez dosagea, servirat će se kamenice i botarga. Uz bazični Laurent Perrier Božikov i Bašić poslužit će jakovske kapice s krvavicom i lardom, a uz Rose škampe s gusjim jetrima.Naposljetku, uz luksuzni, moćni ali elegantni Grand Siecle jesti će se rižoto s hlapom.

Posebna atrakcija ove dalmatinsko-francuske večere koju organizira zadarska distributerska kuća Atrox, jest cijena. Naime, meni košta samo 350 kuna po osobi, što zaista jest jeftino s obzirom na vrhunske sastojke (škampi, foie gras, hlap) ali i na činjenicu da sam Grand Siecle u trgovinama košta oko tisuću kuna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.