Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

S novom limitiranom serijom čokolada Colombia, Taman je ozbiljno podigao ljestvicu za zanatske čokolade u Hrvatskoj

taman-colombia

Najbolja hrvatska čokolatijerska manufaktura Taman, ovih je dana objavila dvije nove čokolade iz limitirane serije. Riječ je o čokoladama kontroliranog podrijetla, od Criollo i Trinitario kakaa uzgojenog i obrađenog u Kolumbiji. Od samo baznog sastojka kakaa do tehnike proizvodnje, ove čokolade s terroirom ozbiljno dižu ljestvicu u standardima zanatske proizvodnje čokolade u Hrvatskoj. Dolaze u dva izdanja, mliječnoj s 45% udjela kakaa i tamnoj sa 65 posto, pakirane u efektne bijele kuverte s crvenom i crnom naljepnicom.

taman-cokolade-colombia

Mliječna Taman Colombia 45% je lijepa, nježna, vesela čokolada lagane teksture, koja se lako topi u ustima, mijenjajući se iz sekunde u sekundu Prva stvar koju osjetite kad stavite kockicu na jezik je sol, koja čisti put valu bogatih okusa karamela prženih lješnjaka i tostiranih blanširanih badema, da bi se sve spojilo sa zemljastim, slankastim prženim košticama bundeve i opet slanim mliječnim karamelom na aftertasteu. Colombia 45% je dovoljno pristupačna da ne preplaši neinicirane, i dovoljno zanimljiva i ozbiljna za ljubitelje zanatskih čokolada.

Tamna Colombia 65% je nešto sasvim drugo. Snažni, srčani kakao u ovoj čokoladi najavljuje se s izraženim okusima tamnog sušenog voća i malo gorčine, a onda slijedi udar tamnih voćnih aroma i začina, posebno suhih šljiva, svježeg klinčića i papra. Grejp ovoj kombinaciji daje široke, gotovo kremaste citrusne note i jedva primjetnu gorčinu koja unosi svježinu i energiju u tamu kakaa. Ružičasti papar cijelu kombinaciju čini elegantnijom, ali za užitak u ovoj čokoladi posebno su zaslužni njezina raskošna kremasta tekstura, trajnost okusa i iznenađujući finiš pun korice grejpa, papra i sušenih ljubičica.
Taman je s ovim čokoladama napravio značajan iskorak u tehnici proizvodnje i kvaliteti svojih čokolada. Obje njihove Colombie samouvjereno ulaze na popis ovogodišnjih božićnih shopping lista.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.