Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatske artizanske čokolade Taman osvojile su 9 medalja na prestižnom ocjenjivanju u Londonu

taman-g

Hrvatska čokolatijerska manufaktura Malo&Slatko koju vode Stiv Kahlina i Sanja Vladović, na ovogodišnjem su međunarodnom ocjenjivanju prestižne Academy of Chocolate u Londonu dobili čak devet nagrada za svoje Taman čokolade i praline.

stiv-kahlina

Čokolatijer Stiv Kahlina

Nakon lanjskih visokih ocjena koji su na Academy of Chocolate dobili za svoje mliječne čokolade s kokosom, limunom i limunskom travom, taman su ove godine poslali veći broj uzoraka. Tri njihove čokolade i šest vrsta pralina dobile su medalje. Pralina s whiskyjem i kavom dobila je srebro, a bronce su osvojile tamna čokolada 62% s narančom, papromi timijanom, tamna čokolada 60% s kavom i kardamomom, mliječna čokolada 41% s pečenim sezamom i curryjem, pralina mango i korijander, pralina rum, menta i limeta, pralina limun i timijan te na kraju truffle jagoda i menta i truffle rogač i lavanda.

taman-cokolada

praline-g

Academy of Chocolate jedna je od najutjecajnijih profesionalnih institucija u industriji vrhunskih čokolada. Godine 2005. osnovalo ju je petero vodećih britanskih profesionalaca, kako bi promovirali i zaštitili najbolje prakse i standarde na rastućem tržištu artizanskih čokolada. Njihova kušanja i ocjenjivanja za čokolatijere imaju vrijednost sličnu koju Flos Olei ima za maslinare ili Decanter za vinare. S obzirom na brzinu rasta nove industrije vrhunskih čokolada i konkurenciju, za minijaturnu manufakturu s hrvatskog tržišta devet medalja na ocjenjivanju Academy of Chocolate je ozbiljan uspjeh. “Potvrda renomiranih stručnjaka da možeš konkurirati u tako probranom društvu neizmjerno je zadovoljstvo i motivacija,” rekao je Stiv Kahlina.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.