Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački restorani otvoreni u 2018. s najviše šansi da prežive 2019.

bestija

U Zagrebu, dakle, u 2018.godini nije bilo ni jednog velikog restoranskog otvorenja. Najviše se investiralo u novi Kavkaz, koji je dobro uređen ali se zasad pokazao restoranskim debaklom. Svi ostali zagrebački restorani otvoreni u 2018. godini zadržali su se u bistronomskom ili u etničkim žanrovima, a neki od njih ostavljaju dojam prilično kratkoročnih, kratkovidnih ili neprofesionalnih projekata, pa je stoga teško govoriti o njihovu duljem trajanju.

Evo kratke liste novih zagrebačkih restorana, za koje se s većom vjerojatnošću može prognozirati da će preživjeti i iduću godinu.

1. Bistro & Pizzeria Public,  Tomislavova ulica (Voltino)

public-pizza

Ovaj se bistro s vrlo solidnom pizzom pokazao instantnim komercijalnim uspjehom. Odlično uređeni Public oživio je cijeli jedan prilično zapušteni kvart zapadnog Zagreba, a vlasnici ostavljaju dojam racionalnih ljudi, koji točno znaju što rade.

2. The Garden Bar&Kitchen, Preradovićeva

garden-tocionici-pivo

Garden bi morao biti uspješan još bar nekoliko godina. Prvo, iza njega stoji istoimena, vrlo uspješna pivovara. Drugo, lokacija i uređenje su prvorazredni. I treće, chef Marko Palfi kuha dobar i zanimljiv comfort food za relativno mali novac.

3. Smokeraj, Žerjavićeva

smokeraj-spare-ribs

Smokeraj isporučuje velike količine sasvim pristojnog mesa, pripremljenog u žanru sporog pečenja u smokerima koji je Zagrebu još nepoznat. I k tomu je još prilično jeftin. To su sve njegove komparativne prednosti. S druge strane, Smokeraj mora još jako puno raditi na konzistentnosti kuhanja, poboljšanju ponude pića i unapređivanje zasad prilično neprofesionalne posluge.

4. Haustor Haus, Masarykova

haustor-haus

Gastronomski gledajući, Haustor Haus je možda najugodnije zagrebačko iznenađenje u 2018. godini. Nadamo se da će im se posložiti i svi drugi elementi potrebni da se dobar restoran pretvori u stabilan i održiv biznis.

5. Beštija, Masarykova

bestija-interijer

Ovaj simpatičan i ugodni dalmatinski bistro uskoro bi trebao dobiti nešto pretencioznije susjede. E sada, ako Beštijino dvorište u Masarykovoj preraste u restoranski hub, mjesto o kojem se priča i gdje se dolazi kako bi se dobro jelo u različitim žanrovima, to će pomoći i Beštiji i njihovom novom susjedu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.