Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Otvoren je Capital, novi luksuzni hotel u centru Zagreba

capital-lobi

Danas je u Jurišićevoj ulici otvoren Capital, heritage hotel s pet zvjezdica. Capital je smješten u palači podignutoj 1923. godine za potrebe jedne austrijske banke. U toj se zgradi do prije nekoliko godina nalazila poslovnica Zagrebačke banke. Capital ima 112 soba, a danas smo popili par čaša Ruinarta u njegovoj velikoj kavani, smještenoj odmah iza ulaza i recepcije.

capital-bar

Središnjim prostorom dominira veliki razvedeni luster koji podsjeća na engleski dizajn s početka 20. stoljeća( hotel je uređivala jedna britanska firma), nad velikim i masivnim šankom vise tri golema okrugla lustera, dok su sivi i plavi naslonjači prepuni raznobojnih svilenih jastuka.

capital-trolley

Karta jakih pića prilično je solidna, s nekoliko vrlo prestižnih etiketa, poput Kavalana, Tullibardinea i Kilchomana, pivska lista sadrži ponešto zagrebačkih craftova, među ginovima drže i nekoliko domaćih craftova, uočili smo Luftbremzer i Nostromo, dok bi se na vinskoj karti još dalo raditi, osobito kad je riječ o vinima iz okolice Zagreba, i o prirodnim vinima. Capital, u vlasništvu Amadria Park, mogao bi postati važan doprinos ne samo zagrebačkoj hotelskoj ponudi, nego i svakodnevnom gradskom društvenom životu.

capital-trolley1

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.