Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JELO TJEDNA Polpete od gacke pastrve s krumpirom i jabukama, 65 kuna, Vinodol

vinodol-polpete-pastrva

Naša nova rubrika Jelo tjedna, bavi se hranom s dnevnih ili tjednih restoranskih menija. Cilj nam je ukazati na ukusna rješenja za lunchbreak, koja ne koštaju previše. Zagrebački Vinodol svakog četvrtka mijenja tjedni meni, koji se sastoji od desetak ili dvanaestak jela podijeljenih po grupama sastojaka.

U ribljem dijelu aktualnog Vinodolova tjednog jelovnika uvjerljivo dominiraju polpete od gacke pastrve. Same polpete imaju snažan riblji okus što znači da je u smjesi više ribe, a manje ugljikohidrata. Meso pastrve odlično se nadopunjuje s kremastom salatom od krumpira i hrskavih crvenih jabuka.’

Riječ je o originalnom, krepkom i dovoljno zasitnom jelu koje ne traži predjelo (ali nije preveliko da bi onemogućilo desert). Uz polpete od pastrva, pili smo briljantan novozelandski sauvignon blanc Tinpot Hut iz 2017. godine. Tinpot Hut sigurno je najbolji New World sauvignon koji se trenutno može nabaviti u Hrvatskoj, a u Vinodolu se toči za 39 kuna za casu od 0,15.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.