Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Australci tvrde da su napravili prvi gin od marihuane, od kojeg nećete biti samo high nego i zdraviji

myrcene-hemp-gin-g

Myrcene Hemp Gin nazvan je po mircenu. Mircen je jedan od terpena u indijskoj konoplji, kojega inače ima i u hmelju. Terpeni su aromatski organski spojevi koji se nalaze u esencijalnim uljima mnogih biljaka i u nekim kukcima.

Biljke razvijaju terpene da bi se zaštitile od biljojeda i da bi privukle kukce koji će ih oprašiti. Kanabis ima visoke koncentracije terpena. Godinama se mislilo da je THC jedini psihoaktivni spoj u marihuani. Onda je otkriveno da terpeni igraju puno veću ulogu u efektima trave na ljudski organizam.

 

View this post on Instagram

 

HUGE news – our gin is now up for pre-orders! This is the world’s first ever cannabis-infused gin distilled with terpenes. Limited Edition of 300 bottles; our Newsletter subscribers got first dibs on this two days ago and promptly snatched up over half of them. Don’t delay, this WILL sell out. . . . . #hemp #health #happiness #cannacoaus #cannabis #cannabiscommunity #cannabisaustralia #cannabisnewzealand #cannabisculture #weedstagram #highsociety #high #420 #gin #ginstagram #australia #melbourne #design #innovation #melbournefood #melbournefoodie #melbournebars #melbourneeats #melbournelife #mamasitamelbourne #melbournecocktails #drinkmelbourne #mixology #drinks #melbournepubs

A post shared by Cannabis Company (@cannacoaus) on

Ovisno o vrsti, terpeni mogu pojačati ili smiriti efekte THC-a, uvelike su zaslužni za ljekovito djelovanje marihuane i za prirodnu aromatiku biljke. Terpeni su proširili znanstvenu percepciju o marihuani. Prema tvrdnjama australskih destilera, kada se mircen koristi u visokoj koncentraciji, postaje vrijedan dodatak prehrani jer djeluje protuupalno i smiruje bol, i “osim općenitog osjećaja opuštenosti izaziva radosne i euforične efekte.”

Ukratko, The Cannabis Company koji je lansirao  Myrcene Hemp Gina tvrdi da su napravili piće koje vam istodobno garantira i high i bolje zdravlje. Na ideju da u gin stave mircen, kažu, došli kad su negdje pronašli da su prvi destileri gina u 18. stoljeću pojačavali svojstva destilata raznim dodacima: terpentin je, primjerice, imitirao okuse borovice i prikrivao loše okuse alkohola. Cannabis Company to je asociralo na terpene, koji bi mogli pojačati ljekovita svojstva gina. 

Destiliraju u column still kotlovima kako bi dobili “lakši i profinjeniji gin” a aromatski profil opisuju kroz note “kaugume s lavandom, borove šume i kadulje” i “meke note ljubičica koji se na nepcu spajaju s drvenim notama ružmarina i smole, te s klinčićima i drvenastim začinima”.

Myrcene Hemp Gin destilira se u malim batchevima u Healesvilleu. Prvih 300 boca rasprodano je u tri dana. Sada su izbacili drugi batch, po cijeni od oko 500 kuna po boci.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.