Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li Kaptol Centar najokrutniji ubojica zagrebačkih restorana?

kaptol-centar

U subotu oko devet navečer iz udobnog kina u Kaptol Centru u kojem smo gledali vrlo dobru novu verziju Noći vještica s genijalnom Jamie Lee Curtis, spustili smo se na Tkalčićevu stranu ovog svojedobno luksuznog shopping centra.

I imali što sto vidjeti.

Lijepo uređeni restoran Khala Bara bio je potpuno prazan. Jelo se doslovno za samo jednim stolom. Par koraka dalje, u Barbieri’su smo uspjeli nabrojati točno četiri stola s gostima. Naposljetku, u susjednoj velikoj zgradi, bivšim Kaskadama, koja sada ugošćuje hotel Akademiju, Sparov supermarket i bistro Sveti Mihael, u bistrou nije bilo doslovno nikoga.

Subota navečer jedan je od udarnih restoranskih termina, a sva tri restorana u području Kaptol Centra zjapila su prazna.  Okej, recimo da za takvo stanje postoje i objektivni razlozi. Barbieri’s je već promijenio dva vrhunska chefa koji nisu mogli funkcionirati u tom okruženju, pa je logično da više ne zanima restoranske goste. Khala je u godinu dana promijenila tri ili četiri koncepta, što ne može biti dobro za bilo koji restoran. Mihael naprosto nikad nije bio dobar.

Međutim, osim ovih objektivnih razloga, nešto je i u lokaciji. Takenoko se nije slučajno evakuirao iz Kaptol Centra. Otišli su u Gundulićevu pošto  su počeli gubiti goste. I čitav niz trgovina pobjegao je iz Kaptol Centra, mjesta gdje je pola poslovnih prostora prazno. Čini se da shopping mallovi u centru Zagreba naprosto nisu komercijalni.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.