Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Hrvatsko prvenstvo sommeliera održava se 22 i 23. listopada u lošinjskom hotelu Bellevue

prvenstvo sommeliera (1)

U ponedjeljak i utorak 22. i 23. listopada u luksuznom lošinjskom hotelu Bellevue održat će se 22. Prvenstvo sommeliera Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog sommeliera kluba.

Prvog dana Prvenstva sommelieri će se natjecati u teorijskom dijelu ispita, dok će u utorak demonstrirati svoja praktična znanja. Pobjednik će biti proglašen u utorak navečer, a iza proglašenja slijedi gala večera.

Na lanjskom su prvenstvu sudjelovala 24 natjecatelja. Pobijedio je Decanterov sudac Siniša Lasan, koji već godinama radi u dubrovačkom restoranu Proto. Drugo i treće mjesto osvojili su Filip Savić i Nautikin sommelier Marko ŠramMeđu bivšim višestrukim šampionima svakako treba istaknuti Danielu Kramarić, Sandija Parisa, Emila Perdeca te četverostrukog prvaka Klaudia Jurčića.

Prvenstvo sommeliera jedna je od onih sasvim rijetkih hrvatskih ugostiteljskih manifestacija, koje zaista podižu kvalitetu naše restoranske industrije. Uz Prvenstvo sommeliera u Bellevueu će se održati i nekoliko specijaliziranih radionica, kao i natjecanje barmena.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Hrvatsko prvenstvo sommeliera održava se 22 i 23. listopada u lošinjskom hotelu Bellevue

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min