Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CHEF MARKO PALFI U Gardenu ćemo nuditi brutalni beer food

marko-palfi

Marko Palfi, novi Gardenov head chef u srijedu je s novim timom počeo pripremati meni za ponovno otvorenje Garden Bar & Kitchena u Preradovićevoj, najavljeno za 4. listopada. Palfi je u Garden došao iz čakovečke Mundoake, preuzeti cijeli gastro program, od Gardena u Čakovcu preko Preradovićeve, a moćda i dijela programa idućeg Garden festivala u Tisnom.

Ono što nas je najviše zanimalo je nova faza Garden Bar & Kitchena. Splet okolnosti stvari je namjestio tako da se Palfi zagrebačkoj publici prvo predstavio na Gardenovoj kućici na Zagreb Burger Festivalu, s izvrsnim janjećim burgerom i dosta popularnim klasičnim burgerom sa salsom od roga paprika. U Gardenu u Preradovićevoj nećemo nažalost gledati janjeći burger, ali Big Boy burger će biti jedno od važnih jela na meniju.

“Meni se, naravno, temelji na beer foodu i podijeljen je u nekoliko segmenata koji bi trebali zadovoljiti razne zahtjeve, od veganskih jela i juha do konkretnih mesnih pivskih favorita poput short ribsa, uz nekoliko potpisnih jela,“ rekao nam je Palfi. Meni nije preširok ali najavljuje dovoljno zanimljivosti. Gosti će primjerice glavna jela moći sami kombinirati s različitim prilozima, a dobro zvuči i lista snackova za pivo na kojoj su stvari poput janjećeg lollipopa, chicken popcorna i čipsa od batata.

Poseban dio činejela na žlicu uključujući chili con carne, a među glavnim je jelima par atrakcija kojima je krajnje vrijeme da se udomaće na zagrebačkim ulicama, poput Fish&Chipsa i Palfijeve verzije wienerschnitzela.“Želimo ljudima ponuditi brutalni Fish&Chips, s tijestom napravljenim s IPA-om i citrusima,” kaže Palfi, “I pripremamo malo jaču verziju telećeg bečkog, s mariniranom teletinom, brioche i panko mrvicama i sezonskim umacima poput salse od roga paprika. S prilozima poput krumpir salate s jogurtom i hrenom ili špecla s karameliziranim zeljem i orasima, koje će gosti moći slagati uz glavna jela kako žele, vjerujem da ćemo biti zanimljivi Gardenovoj raznolikoj publici.”

Par atraktivnih pivskih grickalica, par juha, chili i wok i par pivničarskih klasika koji se mogu varirati sa sezonskim sastojcima, zvuči kao pametan koncept za mjesto poput Garden Bar & Kitchena. Kad se tome dodaju gostovanja poznatih hrvatskih chefova koje Palfi upravo dogovara, Garden bi mogao postati relevantna zagrebačka gastro adresa. Naravno, zadrži li konstantnu kvalitetu kuhanja, jer Palfi neće stalno biti u kuhinji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.