Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Preradovićevoj se otvorio Glow, zanimljivo koncipiran bar koji donosi craft koktele na špicu

glow-bar

Glow bar u Preradovićevoj koji su prošli tjedan otvorili vlasnici pizzerije Basta i popularnog bara Tesla, prvi je po nekoliko stvari.

Prvi je to izlazak craft koktela na zagrebačku špicu. Do sada su se, naime, craft kokteli jako približavali, ali nikad i posve integrirali u magični trokut ritualnog pokazivanja.

https://www.instagram.com/p/Bn82p-ZHqSa/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=j0wshp19jv5h

Prvi je i po tome što se kokteli koje poslužuje baziraju na osvježavajućim pićima nešto nižih alkoholnih vrijednosti, kakvima u zadnje vrijeme popularnost raste eksponencijalno.

Osim toga, Glow je i prvi lokal na špici koji nema copy-paste ponudu artikala koje “moramo imati” da publika navikla na barove opće prakse ne dođe u situaciju da mora razmišljati, birati, a možda čak i probati nešto novo i drugačije.

Glow tako na svojoj karti ima po 5 spritzeva, Gin&Tonica i dugih pića s tonicom u sporednoj ulozi, ali i pristojnu kolekciju viskija, kavu pržionice Hug & Punch iz Matulja, prirodne sokove tvrtke Brana iz Virovitice, mali i drugačiji izbor craft piva i još nekoliko iznenađenja koja ćete sigurno sami otkriti.

https://www.instagram.com/p/BnwDGXKn9vy/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ucst12chfnff

Kartu koktela i koncept ostale ponude kreirao je Dominik Bečvardi, barmen koji se proslavio svojim kompleksnim kreacijama u Dubravkinom putu, a nakon prelaska u Bastinu grupaciju postao glavni menadžer za pića. Iako je autor karte, Dominik ipak neće stati za bar ovog lokala nego povjerenje daje mladim barmenskim nadama Andreju Uršiću i Sebastijanu Petraku.

Pomalo futuristički dizajn bara potpisuje studio Brigada koji se specijalizirao za retail prostore, i koji je u lokaciju koja je do sada dva puta nesretno skončala udahnuo novi život.

Iz naše perspektive, sve navedeno je dobar temelj za uspjeh ovog prvog ovosezonskog otvorenja na koktel sceni, ali za konačnu presudu ćemo ipak morati pričekati reakciju zagrebačke barske publike.

 

Vedran Gulin je barmen, začetnik Zagreb Cocktail Weeka

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.