Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

David Skoko je nova zvijezda food kanala 24 Kitchen. Otkrio nam je što kuhati u 20 epizoda serije Stari gušti, nova kužina

skoko-kitchen

Najboljeg hrvatskog chefa Davida Skoku iz pulske Bateline, od studenog ćemo moći gledati u njegovoj emisiji na 24 Kitchen. Riječ je o golemom medijskom iskoraku, za Skoku i posredno za hrvatsku gastro scenu. Skoki je s idejom o emisiji prišla ekipa hrvatske podružnice Fox International Channels Europea, vlasnika kanala 24 Kitchen, koja se i izborila za realizaciju projekta.

“Riječ je o formatu televizijskih recepata pod naslovom Stari gušti, nova kužina. Snimat ćemo u studiju u Sofiji, a u svakoj ću epizodi kuhati tri slijeda,” rekao nam je Skoko, vidno zadovoljan novim angažmanom. Među svim hrvatskim chefovima srednje generacije, samo su Skoko i Andrej Barbieri uspješno iskoristili televiziju za promociju svog kuhanja i svojih restorana, ne ugrožavajući pritom svoj profesionalni status, s tim da je Skoko pokazao daleko najveći potencijal u nastupima u svemu od Bourdainove serije do Jezikove juhe i milijun televizijskih priloga raznih formata. Nedavno je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom dovršio i seriju od 10 video epizoda u sklopu inicijative Jedi što vrijedi posvećenih jadranskoj ribi.


No, 24 Kitchen ima najveći promotivni potencijal. “U emisiji ću pripremati tradicionalna jela s tek malim tvistom, bit će to u pravilu riblja jela, s tim da moram voditi računa o tome koja je riba dostupna na tržištima na kojima će se prikazivati emisija, uključujući Bugarsku gdje će se sve producirati. Da kuham doma, tu bi bilo čudesa, ali i u ovoj produkciji, za koju upravo intenzivno radimo na receptima, stvaramo autentičan sadržaj koji će biti zanimljiv publici u Hrvatskoj i u cijeloj regiji emitiranja. Ovo je za mene fantastičan iskorak što se tiče mojih angažmana na televiziji, na 24 Kitchen idu emisije zaista ozbiljnih igrača, puno većih od mene, ” kaže Skoko. Stari gušti, nova kužina prikazivat će se na cijelom Balkanu uključujući Bugarsku, u Sloveniji, Turskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Portugalu.

Format kuhanja u studiju način je na koji 24 Kitchen uvodi nove chefove u svoj lineup. Ovisno o gledanosti, prihvaćenosti koncepta, televizičnosti chefa i rejtingu serije u javnosti, naknadno se mogu razvijati ambiciozniji, terenski projekti i slično. U svojoj najvišoj liniji, 24 Kitchen je prikazivao emisije Jamiea Olivera, Marthe Stewart, Gordona Ramsaya, seriju Two Greedy Italians s izvrsnim talijanskim veteranima Gennarom Contaldom i Antoniom Carlucciom, imaju karizmatičnog Paula Hollywooda i sjajnog turskog chefa Maksuta Askara koji je ove godine gostovao i na šibenskom Chef’s Stageu. No i u drugom dijelu produkcije ovog kanala, koji obilježavaju posve bezlični chefovi i najdosadnije kuhanje, 24 Kitchen donosi golemu gledanost i promociju.

Što znači da David Skoko ima mogućnost napraviti zaista veliki iskorak, i zbog svoje televizičnosti ali još više zbog svoje kuharske originalnosti i kompetentnosti. Stari gušti, nova kužina prikazivat će se u 20 epizoda tijekom studenog i prosinca.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.