Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Marko Palfi iz čakovečke je Mundoake otišao u The Garden

marko-palfi

Međimurski chef Marko Palfi, koji je nedavno objavio da napušta čakovečku Mundoaku, postaje novi chef The Gardena. Kako piše gastro.hr, The Garden se, kao koncept utemeljen na craft pivu i glazbi,  od ove sezone planira više fokusirati na hranu. Marko Palfi hrvatskoj je javnosti postao poznat kao finalist MasterChefa 2012. nakon čega je odrađivao staževe u Zagrebu i Ljubljani, točnije u restoranu Prasac Dina Galvagna i u ljubljanskom JB-u Janeza Bratovža, a odradio je i staž u londonskom The Ledburyju.

Garden koncept danas osim craft pivovare na Žitnjaku uključuje The Garden Resort u Tisnom, ljetni festival,  The Garden Lounge bar u Zadru, pivski su sponzori zagrebačkih popularnih street food festivala Foodballerka i Zagreb Burger Festival, u travnju su otvorili  Garden Bar&Kitchen u Preradovićevoj i još jedan prostor pod istim imenom u čakovečkom dvorcu Zrinski.

Garden je s Palfijem izišao na jučer otvoreni Zagreb Burger Festival (na njihovom smo štandu vidjeli i nekadašnju voditeljicu 50 A Burger&Champagne Bara). Palfi je za gastro.hr izjavio kako misli da je Hrvatska “u fazi revolucije craft piva” i da je kreirati hranu za craft piva izazov. Svoj. novi žanr nazvao je beer food.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.