Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

1. listopada u Zagrebu se otvara prva roštiljarna specijalizirana za meso iz smokera

smokeraj

Na zagrebačkom Zelenom valu, u prostoru nekadašnjeg Berubambija, 1. listopada otvara se Smokeraj, prvi hrvatski bistro specijaliziran za meso iz smokera. Smokeraj otvaja Mojmir Žuvela, autor domaćeg brenda smokera BarbaQ, koji nam je danas na otvorenju Zagreb Burger Festivala predstavio svoj novi proizvod, BarbaQ Burger Buddy. smoker za hamburgere.  

mojmir-zuvela-barbaq

Mojmir Žuvela, graditelj BarbaQ Burger Buddyja

“Ovo je klasični američki smoker za burgere koji smo prilagodili pečenju mesa u zatvorenim prostorima i pojačali mu kapacitet,” objasnio je Žuvela. BarbaQ Burger Buddy može peći više od 100 burgera odjednom i zbog posebnog sustava cirkulacije dima ni na punom kapacitetu ne zadimljava zatvorene kuhinje.” Smokeraj će osim burgera iz smokera raditi i bunceke, rebra, briskete i ostale BarbaQ-ove hitove već poznate publici zagrebačkih street food festivala. Roštilj iz smokera posluživat će se s klasičnim BBQ prilozima, i s rustikalnijim domaćim varijantama poput krpica, restanog zelja i sl. U Zagrebu, gdje nikad nema dovoljno dobrih roštiljarni, otvaranje žanrovskog BBQ bistroa s mesom iz smokera kvalificira se među vijesti godine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.