Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Riječki restoran se zatvorio objavljujući listu gradskih najamnina i naknada koji su ga otjerali u bankrot

sorisso

Riječki restoran Sorisso na plaži Ploče ispod bazena Kantrida, jedno od nezaobilaznih riječkih mjesta za svadbe i velike proslave, svojim je sugrađanima objavio da se zatvara nakon što mu je Grad Rijeka blokirao račun i “tim još jednu firmu otjerao u stečaj.”, objavio je lokalni portal Fiuman.hr. Kao razlog zatvaranja vlasnici Sorrisa naveli su nemoguće fiksne mjesečne troškove, optužujući gradske vlasti za astronomske najamnine i naknade.

sorisso-terasa

sorisso

Listom troškova kojom su vlasnici svoje goste obavijestili da Sorisso više neće raditi, na Facebooku su prenijeli članovi grupe Riječka enciklopedija Fluminensia. Vlasnici navode da su plaćali 60 tisuća kuna mjesečne najamnine gradu, za koju tvrde da je najveća u Rijeci, zatim 4.800 kuna komunalne naknade, 8 tisuća kuna najam jedne terase, jednako toliko i najam druge terase, a zauzvrat su dobili nebrigu grada za “10 godina stalno prodiranja oborinskih dugih voda u restoran po našim gostima” i “još mnogo što ne stane na…papir”.

“Hvala svim gostima uz pomoć kojih smo kao familija uspjeli preživjeti harač države. Eto, zato je King bio 25 kuna. Oprostite na svemu dragi gosti i hvala”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.