Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuski ribari zbog jakovskih su kapica napali britanske koće dimnim bombama i kamenjem

Francuski i britanski ribari u utorak su se sukobili u kanalu La Manche. Padale su dimne bombe i kamenje, pokazuju snimke francuske televizije France 3 i nekoliko ribarica izišli je na m otvoreno more kako bi dočekli pet britanskih brodova. Riječ je o dugogogodišnjem ribarskom ratu oko jakovskih kapica. Francuzi su istjerali  ritance iz Baie de Seine, područja 12 nautičkih milja od normandijske obale  bogatog jakovskim kapicama. 

https://www.facebook.com/1138917787/posts/10212464076933823/

Francuski ribari Engleze optužuju za pljačkanje njihovih lovišta. “Imamo kvote, imamo lovostaj, a oni nemaju ništa, nemaju kvota, pune brodove 24 sata dnevno,” rekao je novinarima francuski ribar Anthony Quesnel, koji je video snimku napada podijelio i na svom Facebook profilu, ”Dođu, zaoru, napune koće i odu doma. Počinju loviti mjesec dana prije nas i ostave nam mrvice.” Britanski ribari smiju loviti jakovske kapice cijelu godinu, dok Francuzi imaju lovostaj od sredine svibnja do listopada. U tom periodu, tvrde, Britanci izlove većinu jakovskih kapica. Problem se pogoršao prije 15 godina kad su Britanci počeli loviti puno više, a zadnji pokušaj bilo kkvog sporazuma blokirali su Francuski ribari prije pet godina. Francuskim poljoprivrednicima militantne metode nisu strane, vidjeli smo nekoliko nasilnih otmica i razbijanja cisterni s uvoznim španjolskim vinima koje su izveli francuski vinari i niz žestokih prosvjeda poljoprivrednika u Parizu. 

Prije mjesec dana jedan je hrvatski ribarski brod u Piranskom zaljevu uništio mrežu slovenskoj ribarici. Policija je s obje strane spriječila fizički incidentnizmeđu posada dvaju brodova. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.