Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Legendarna bangkoška kuharica Jay Fai danas je prvi put kuhala u Europi. Otvorila je šesto izdanje MAD Simpozija u Kopenhagenu

Chef Rene Redzepi na šesto je izdanje svog MAD Simpozija uspio dovesti Jay Fai, legendarnu bangkošku kuharicu koja je u prvom Michelinovom vodiču za Bangkok dobila zvjezdicu za svoj ulični kiosk Raan Jay Fai. Pravim imenom Supinyu Junsuta, ova je sjajna žena proslavila Raan Jay Fai jelima poput khai jeaw poo omleta od rakovica i woka s rakovicom i curryjem, fenomenalnom radnom etikom i skijaškim naočalama koje je štite od špricanja vrućeg ulja. Raan Jay Fai je godinama kultno mjesto u Bangkoku, ali Michelin i mediji stvorili su takav pritisak na malu zalogajnicu da je Supinyu Junsuta počela razmišljati o vraćanju zvjezdice. Poziva za nastupe na konferencijama obično odbija, jer ne želi napustiti svoje štednjake i stalne goste.

jay-fai

Srećom, Jusunta je prihvatila Redzepijev poziv u Kopenhagen na MAD, koji je zajedno sa sinom chefom Tonom otvorila masterclassom posvećenom njezinom čuvenom omletu. Njezin nastup dio je šire teme prehrambene jednakosti u budućnosti kojom se među ostalim simpozij ove godine bavi. Masterclass Jay Fai možete pogledati OVDJE.

MAD Simpozij svake godine okuplja najrazličitije ljude iz prehrambene, restoranske i ugostiteljske industrije, aktiviste, znanstvenike i niz drugih stručnjaka u raspravi o najrelevnatnijim pitanjima vezanima uz budućnost prehrane ljudi na planeti. Riječ je o jednom od najvažnijih i najprogresivnijh događaja u gastronomiji. 

jay-fai-mad

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Legendarna bangkoška kuharica Jay Fai danas je prvi put kuhala u Europi. Otvorila je šesto izdanje MAD Simpozija u Kopenhagenu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min