Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što nam govori slučaj teškog fizičkog napada na goste hostela u Splitu?

Splitska policija jutros je potvrdila iskaz 26-godišnje Engleskinje, koju je zadnji dan njenog ljetovanja u Splitu metalnom šipkom pretukla čistačica jednog hostela u Dubrovačkoj ulici.

Podsjetimo, milijunsko tiražni Daily Mail objavio je priču 26 godišnje Laure Denmar, kojoj je zaposlenica splitskog hostela doslovno razbila glavu jer nisu htjeli nadoplatiti smještaj i optužili su hostel da radi nelegalno. Denmar i njen dečko Jeremy tvrde da su smještaj rezervirali i platili u hostelu centru Splita, a kad su stigli rejli im da ključ moraju pokupiti u drugom hostelu i poslali ihu stan u predgrađu, koji pak opisuju kao spavaonicu s jednom kupaonicom na 30 kreveta bez ikoga iz hostela tko bi gostima bio na raspolaganju.

Idućeg jutra u taj je prostor došla čistačica i Britance obavijestila da, iako su platili smještaj, moraju nadoplatiti ili napustiti sobu. Gosti su odbili i čistačica je zaprijetila policijom, našto je Denmar odgovorila da slobodno pozove policiju jer je očigledno da hostel radi nelegalno. Dosad nije objavljeno o kojem je hostelu riječ.

Umjesto policije pojavila su se dva muškarca. Kad je počela svađa Britanci su htjeli otići, ali čistačica je zaključala vrata i Denmar počela udarati šipkom dok je jedan od muškaraca nasrnuo nanjenog dečka.

Policija je danas priznala da se taj skandalozni eksces zaista dogodio, dok je carinska uprava odmah zatvorila hostel.

Ovaj događaj, koji će sigurno nanijeti dodatnu štetu ionako uzdrmanom hrvatskom turizmu, treba gledati u dva konteksta.

Prvo, pozitivno; ljetovati u Hrvatskoj načelno je sigurno. Većina hrvatskih turističkih djelatnika pristojni su i dobronamjerni ljudi koji zaista žele ugoditi svojim gostima.

Drugo, negativno: eksplozivni turistički rast prethodnih godina (koji je zaustavljen ovog ljeta), doveo je u turističku industriju niz kriminalaca i nasilnika koji su ondje vidjeli golemi novac, kao i gomilu amatera koji nemaju pojma o turizmu u ugostiteljstvu.

Splitski skandal posljedica je, čini se, i kriminala i teškog amaterizma, jer čistačica koja je napala Engleskinju ima tek 18 godina.

U svakom slučaju, dobro je što je policija priznala napad, a još je bolje što je hostel zatvoren. Vlasnicima bi trebalo trajno zabraniti bilo kakav posao u hotelijerstvu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.