Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Bijela vina iz bordoške apelacije Entre deux Mers dobra su vrijednost za novac

mouton-cadet-sauvignon

Prije mnogo godina, dok se Mario Mendek još bavio vinima, bijeli Chateau Bonnet bio je skoro neizbježan na vinskim kartama zagrebačkih restorana. Chateau Bonnet široko je dostupno bijelo vino čuvene obitelji Lurton, koje se proizvodi uglavnom od sauvignon blanca, u bordoškoj subregiji Entre deux Mers. Ono je uvije bilo čisto, hrskavo , osvježavajuće, aromatično i neskupo. Sve su to glavne osobine boljih vina iz Entre deux Mers.

Sauvignon blanc obitelji Rotschild, iz linije Mouton Cadet, također dolazi iz Entre deux Mers (premda na etiketi piše generička, najšira oznaka Bordeaux). Mouton Cadet Sauvignon iz 2017. na nosu kombinira bazgu, citruse i svježe pokošenu travu, dok je na okusu citrusno svjež, doslovno hrskav i lagano mineralan. Po suhoći i svježini podsjeća bolje muscadete, tradicionalnig francuskog partners za kamenice. Mouton Cadetov Sauvignon Blanc jedno je od rijetkih školovanih bordoških vina, koja se u Hrvatskoj mogu kupiti po prihvatljivoj cijeni. I izvrsno se bori protiv ljetnih vrućina.

Gastropreporuka Ovaj je sauvignon perfektan za kamenice, sirovu bijelu ribu, sirove kozice, mladi kozji sir i čitav niz ljetnih salata s puno zelenog i crvenog povrća.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Bijela vina iz bordoške apelacije Entre deux Mers dobra su vrijednost za novac

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min