Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinski bar Pupitres definitivno je jedno od najugodnijih mjesta u Zagrebu za predponoćno piće

pupitres-g

Ako se ne želite zamarati s klupskom atmosferom i preglasnom glazbom, i ako niste u raspoloženju za koktele, u centru Zagreba poslije večernje kino predstave gotovo da nemate gdje izaći. Među dvije tri vrijedne iznimke svakako se ubraja Pupitres, vinski bar sommelierke Jelene Šimić Valentić u Frankopanskoj ulici.

Pupitres, koji funkcionira i kao vinska škola, otvoren je lani uz entuzijastičku potporu zagrebačke publike. Sinoć, poslije monsuna nad gradom i nakon gledanja lošeg političkog filma u kinu Europa, svratili smo u Pupitres na par ponoćnih čaša vina i nešto hrane. Lista vina na čaše, koja se jednim dijelom redovito mijenja, i dalje sadrži valjda najjeftiniji vrhunski šampanjac u Hrvatskoj (Taittingerov Nocturne za 69 kuna), te još dvadesetak što klasičnih, što manje poznatih etiketa.

pupitres-vinska-skola

Budući da je ipak srpanj, prvo smo naručili Whispering Angel, da bi se zatim bacili na južnotirolski sauvignon Winkl,vizvrsno vino koje predstavlja još bolju vrijednost za novac (čaša košta 39 kuna). Zanimljivo je da Pupitres stalno unapređuje izbor svojih malih jela, pa su nam sinoć, uz standardno dobar pršut i odlične Gligorine sireve, donijeli finu malu burratu, i još finije rolice od bresaole punjene kajmakom.

Oko pola jedan ujutro izašli smo iz Pupitresa zadovoljni i dobro raspoloženi. Vrhunsko vino s ponešto dobre hrane u lijepom ambijentu u centru grada spada u bolje završetke dana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.