Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo što bi se u ponedjeljak trebalo jesti na zagrebačkim ulicama u povodu dočeka šampionskih nogometaša

hrvatska-nogometasi-docek

U ponedjeljak će stotine tisuća hrvatskih građana doći u Zagreb da pozdravi najbolju ekipu u povijesti našeg sporta. Svi ti ljudi morat će nešto jesti. Bilo bi zgodno kada bi zagrebački street food poduzetnici uz uobičajene burgere i wrapove, svim bezbrojnim obožavateljima državne reprezentacije ponudili jela povezana uz regionalno porijeklo hrvatskih nogometaša.

Evo kako bi to moglo izgledati. Modrić, Subašić i Vrsaljko dolaze iz zadarskog područja, poznatog po uzgajalištima gdje rastu neke od najboljih tuna na svijetu.

Pa bi bilo lijepo da se sutra na zagrebačkim ulicama prodaje sushi od zadarske tune. Počast Slavoncima Mariju Mandžukiću i Domagoju Vidi zahtijeva sendviče s vrhunskim kulenom ili pak opaki fiš paprikaš s baranjskom crvenom paprikom, dok Zagrepčani Kramarić, Badelj i Brozović zaslužuju šampionske štrukle sa svežim lisičarkama.

strukli

Naposljetku, poljičkim i zagorskim Dalmatincima Perišiću, Striniću i Rebiću zagrebački street food štandovi mogli bi se pokloniti soparnikom i sirom iz mišine.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.