Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zatvorile su se Delikatese Ivić u Vlaškoj. Nadamo se ne zauvijek

delikatese-ivic

Na vratima legendarne trgovine Delikates Ivić u Vlaškoj ulici u Zagrebu nalijepljena je obavijest da se taj nemjerljivo važan dućan fine hrane zatvara do završetka radova. Ne piše kad bi se ponovo mogao otvoriti.

Delikatese Ivić prva su trgovina sa zaista delikatesnom hranom koja se otvorila u Zagrebu. Ivić u Vlaškoj krenuo je negdje početkom devedesetih.  Kupce je privlačio tartar biftekom, roastbefom, salatama od sipa i hobotnica, svježe rezanim pršutom i prvim privatno proizvedenim kulenima. 

delikates-ivic

U najboljim vremenima, između 1993. i 2000. godine Ivić u Vlaškoj redovito je držao svježu ribu, rakove i kamenice. Ivić je mobilizirao ondašnje aspirantske slojeve u Zagrebu; jedan od redovitih kupaca bio je Boris Vujčić, kasniji dugogodišnji guverner Hrvatske narodne banke. U 21.stoljeću Ivić se više orijentirao prema cateringu, te je počeo zapuštati dućan u Vlaškoj.

Mi smo od Ivića odustali prije dvije godine, pošto nam je prodavačica odbila narezati pršut, uz obrazloženje da je njena vitrina puna već narezanog pršuta u vakuumskim vrećicama. Iako je, dakle, unatrag nekoliko godina Ivić kvalitativno propadao, zaista bismo željeli da se trgovina u Vlaškoj ponovo otvori, i da se digne na davnu razinu kvalitete, kad nas je Ivić učio da se i dućanima može kupiti zaista gurmanska hrana.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.