Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuske slastičarnice La Marquise nezaustavljivo se šire. Upravo otvaraju u Petrinjskoj

la-marquise copy

Kad smo prije godinu dana razgovarali s vlasnicima La Marquise, optimistički su nas uvjeravali kako će u razmjerno kratkom razdoblju otvoriti više lokala u Zagrebu. I zaista, poslije originalne slastičarne u Rebarskoj iznad Maksimira, uskoro se otvorila manja La Marquise u Duknovićevoj, u neposrednoj blizini restorana Ab Ovo, pizzerije Duksa i slastičarnice Amelie. Sad, eto, otvaraju još jednu, veću slastičarnicu u Petrinjskoj 27, pedesetak metara od lokala gdje bi se do jeseni trebala otvoriti druga Timeova slastičarna, što znači da bi Petrinjska mogla postati ulica dobrih kolača. Traženje lokacija u blizini već etabliranih slastičarnica La Marquiesina je taktika.

Klasteriranje je za slatičarnice efikasan model, kao uostalom i za restorane i barove. Pogotovo zato što se Amelie i Time bave bitno drugačijim žanrovima slastičarstva od Le Marquise. Time otvara vrhunske autorske butikne slastičarnice chefa Roberta Hromalića, Amelie je komercijalna slastičarnica općeg tipa, a La Marquise konzervativna francuska pekarnica i slatičarnica s bezvremenskim hitovima poput eklera, tarte tatina, Tropezienne torti i širokog asortimana peciva koje peku školski. La Marquiseina kombinacija originalnih kolača (originalnih za zagrebačke kriterije), prihvatljivih cijena i solidne kvalitete očito se dopala gradskoj publici.

La Marquise je s invetsitorom Emilom Bakićem otvorio bračni par Celine i Sebastien Vermant, francuski slastičari-nomadi koji su odlučili živjeti u različitim zemljama i usput otvarati slastičarnice. Prije Zagreba vodili su slat obitelji sele od zemlje do zemlje otvarajući otvaraju slastičarnice. Prije Zagreba otvorili su u Lilleu i Warwicku, gostovali su u Sloveniji, a čini se da će zagrebačka epizoda produljiti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.