Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Australski Penfolds počinje proizvoditi pravi šampanjac i crno vino u Kaliforniji

penfolds

Penfolds, najjači australski vinski brand u vlasništvu Treasury Wine Estates, ovih je dana objavio kako pokreće proizvodnju novih vina širom svijeta. Penfolds će, dakle, 2019. godine, u povodu 175 rođendana tvrtke, na tržište pustiti svoj prvi šampanjac. Riječ je, čini se, o vinu koje je za Penfoldsove potrebe proizvedeno i odnjegovano u Champagni.

Nadalje, od berbe 2018. Penfolds će početi proizvoditi crno vino iz kalifornijske Napa Valley. Prva berba kalifornijskog Penfoldsa trebala bi se pojaviti na tržištu 2022. godine. Glavni Penfoldsov winemaker Peter Gago, kojeg smo upoznali prije devet godina na prezentaciji Grangea u Berlinu, time je povodom izjavio kako se radi o značajnom proširenju Penfoldsova portfolia koje će, međutim, sačuvati Penfoldsov DNA.

Penfoldsova direktorica marketinga Michelle Terry dodala je da će ovi potezi konsolidirati Penfolds kao luksuzni brand koji nadilazi svoje dosadašnje regije i kategorije. I tako smo, uz prvi šampanjac s australskom etiketom, dobili i prijedlog za razmišljanje: postaje li Penfolds australski Moet et Hennessy ? Penfoldsova vina, uključujući i prestižni i skupi Grange, u Hrvatsku uvozi zagrebački Vivat.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.