Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pao de Quiejo, hrskavi brazilski kruščići sa sirom i paprikom stvoreni su za Pale Ale i utakmicu Brazil-Srbija

zmajsko-brazil-peciva-g

Pao de Quiejo jedna je od najjednostavnijih, najtipičnijih ali i najukusnijih stvari koju je dala brazilska kuhinja.  Minijaturni kruščići rade se na tradicionalan način, samo sa sirom, ili s raznim dodacima. Posebni su zbog nepogrešivog okusa vrućeg kruha od tapioke sa sirom i zbog teksture, jer su hrskavi izvana a meki, malo gumasti iznutra. Budući da se rade od tapioce i s dosta sira, ovi vas kruščići mogu zbuniti jako rijetkim i ljepljivim tijestom i sporim dizanjem u pećnici. S malo strpljenjarezultat je prilično siguran i neodoljiv. S brdom ovih mirisnih vrućih kruščića odlično će ići klasično, hladno Zmajsko Pale Ale, osvježavajuće i gorko točno koliko treba za pecivo sa sirom. Sve nogometne recepte Kulta Plave Kamenice i Zmajske pivovare pogledajte OVDJE.

zmajsko-pale-ale-ID

Gastropreporuka Pale Ale, bazično Zmajsko pivo, univerzalno je svježe pivo koje se fino slaže s pizzom i s burgerima, sa spring rollsima i s većinom wrapova, idealno za peciva i sendviče sa sirom.

Pao de Quiejo

Sastojci

  • 2 šalice punomasnog mlijeka
    1/2 šalice ulja
    8 žlica maslaca, otopljenog
    1 1/4 šalice brašna od tapioce
    4 jaja
    1 šalica ribanog cheddara
    2 kugle mozzarelle, narezane na kockice
    sol
    2 rog paprike, dobro pečene, očišćene, nasjeckane na kockice
    svežanj svježeg korijandera, nasjeckanog

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ispecite paprike, neka izvana budu spaljene. Izvadite paprike, ostavite da se malo ohlade, ogulite ih i narežite na kockice.

U loncu za umake pomiješajte mlijeko, ulje i maslac. Zakuhajte. Čim proključa maknite s vatre.
Umiješajte brašno od tapioce. dodajte 3 jaja i sir, dobro pomiješajte. Pustite da se smjesa ohladi oko 30 minuta. Lakše ćete raditi s njom. Ako vam se žuri ohladite je u hladnjaku 15 minuta.

Pobrašnite ruke brašnom od tapioce i zamijesite tijesto. Stanjite ga u dlanovima, presavijte više puta prema unutra, bitno je stvoriti. što više nove površine kako bi kruščići bili hrskavi.

Tijesto vratite u zdjelu, dodajte 1 jaje, nagnite zdjelu i izmutite jaje kraj tijesta. Odvojite sasvim malo umućenog jajeta za premazivanje kruščića. Dodajte pečene paprike. Po želji dodajte listiće korijandera. Zamijesite sve da dobijete homogeno tijesto.

Odvojite malo tijesta i napravite kuglicu promjera 5 centimetara, to neće biti jednostavno, ali kuglice ne moraju biti savršene. Bitno je da su sve iste veličine. Napravite kuglice od svog tijesta.

Složite kuglice na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite umućenim jajetom. Pecite 20 do 25 minuta, dok se ne napušu i dobiju zlatnu boju. Najviše će narasti u zadnjih 5 do 10 minuta pečenja. Poslužite vruće.

 

MEKSIKO-ŠVEDSKA 0:3

JUŽNA KOREJA-NJEMAČKA 2:0

ŠVICARSKA-KOSTARIKA 1:1

SRBIJA-BRAZIL 0:2

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.