Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U novootvorenom opatijskom Hemingway Kitchen and Baru pripremaju opako ljute originalne koktele i puno azijskih fusion jela

hemingway-barmen

Prije desetak dana, u povodu osamnaeste godišnjice lansiranja prvog, originalnog Hemingway Bara,  u Opatiji je otvoren Hemingway Kitchen and BarHemingway Kitchen and Bar uređenjem asocira na barove na Baliju: zeleni zidovi s tigrovim glavama, majmuni koji vise sa stropa, i tipični južnoazijski drveni namještaj podsjetili su nas na lounge jednog dosta ozbiljnog resorta smještenog desetak kilometara od Kuta Beacha, u kojem smo ljetovali prije nekoliko godina.

Hrana, pak, više naginje tajlandskoj, s nekoliko klasičnih azijsko-europskih favorita.  Salata od piletine s prženim rižinim rezancima nazvana je po Chao Phrayi, golemoj rijeci koja protječe kroz Bangkok, pad thai u takvom je meniju neizbježan, a zanimljivo je da se u stir fry jelima punim tajlandskih čilija, ne koristi riblji umak, nego umak od kamenica.

hemingway-interijer

Prvi od tri burgera na jelovniku Hemingway Kitchen and Bara koji potpisuju chefovi Viktor Pisnjak i Martin Kamenski, također je inspiriran Azijom, ali ovaj puta Korejom, jer se servira s kimchijem, korejskim valjda najpoznatijim nacionalnim prehrambenim proizvodom. 

Cijene hrane u Hemingway Kitchen and Baru vrlo su precizno pozicionirane, između 58 i 88 kuna, što znači da ovaj jako zabavno uređeni lokal računa na mlađu stranu publiku, ali i na Riječane i Opatijce, budući da se radi o rangu novca dostupnom domaćim potrošačima.

hemingway-hrana

hemingway-barmen1

Barmen Andrija Jelavić

Koktel lista sadrži dvadesetak pića, od kojih su neka klasična, poput poznatog Crocktaila barmena Marina Nekića, dok su druga prilično originalna i neobična za hrvatske barove. To osobito vrijedi za Kaffir Mint Julep, jedini koktel novog Hemingwayeva barmena Andrije Jelavića koji smo zasad stigli probati, u koji se osim lišća kafir limete stavljaju i vlati čilija i vrlo ljuti bird’s eye čilij. Radi se o možda najljućem koktelu koji smo kušali u Hrvatskoj. Na prvi nam se gutljaj jako svidio.Nova, pomalo egzotična verzija opatijskog Hemingwaya, na njegovoj staroj adresi blizu Bevande, mogla bi probuditi i osvježiti uspavanu kvarnersku barsku scenu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.