Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Večera za pet seli se na selo

vecera-za-pet

RTL je prije šest dana objavio kako se njegov opravdano ozloglašeni kulinarski reality show Večera za 5 seli na selo. Nova verzija najgore TV emisije o hrani na našim televizijama iza Hrane i vina, službeno se zove Večera za 5 na seluRTL je na svojoj web stranici objavio kako “novim kulinarskim showom želi pronaći zaljubljenike u żivot na selu, ugodno društvo, finu kapljicu i hranu koja mahom uključuje sarme, punjene paprike, paprikaše, ribu s roštilja, orehnjače i slična jela.”

Siroti RTL ovi producenti, koji zaista ništa ne znaju o hrani, dakle, misle da su starinska gradska jela poput punjenih paprika ili pak luksuzna jela poput ribe na žaru, povezana sa životom na selu. Na selu se ljudi uglavnom hrane svinjetinom. No, njihovo je etnološko gastronomsko neznanje ionako potpuno nevažno. Jer se ovdje ne radi o hrani, nego o daljnjem snižavanju kvalitete TV žanrova, kojem je hrana samo izgovor.

RTL je naime nesporni šampion turbo folk televizijskih formata poput Mijenjam ženu ili Ljubav je na selu, koji imaju svoju lojalnu publiku. Pa smo tako u sklopu potpune turbofolkizacije hrvatskih TV programa na čelu s RTL om, sada dobili i Večeru na selu.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Večera za pet seli se na selo

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min