Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barmen Luca Missaglia u srijedu je gostovao u Dežman mini baru s koktelima od ITALICUSA

italicus-dezman-martini

“Ne morate ići na Mjesec, s tri sastojka možete napraviti jednostavan a fenomenalan koktel,” tvrdi barmen Luca Missaglia. Novi brend ambasador Italicusa, jednog od najbrže rastućih brendova na svjetskoj sceni craft koktela, u srijedu popodne u Zagrebu je održao masterclass, a navečer je gostovao u punom Dežman mini baru, na čijem se prozoru nagurala dosta nabrijana grupa mladih zagrebačkih barmena.

italicus-dezman-missaglia

Luca Missaglia

Luca Missaglia poznat je kao jedan od najgostoljubivijih ljudi koje možete iza bara u cijelom Londonu, napisao je o njemu svojedobno Difford’s Guide. U Dežman Mini baru Luca je potvrdio i tu tvrdnju i svoj zavidan skill iza bara. Missaglia, čiji je masterclass i gostovanje u Hrvatskoj organizirao ekskluzivni distributer Italicusa, tvrtka allez.hr Mladena Terlevića, radio je četiri koktela s Italicusom.

italicus-dezman-garibaldini

Garibaldini

Italicus je na scenu vratio rosolio di bergamotto. Lansiran 2016. u londonskom Savoyu, Italicus je djelo Giuseppea Galla, koji ga je kreirao inspiriran tradicionalnim talijanskim rosolio likerima. Italicus je eksplodirao na sceni i uz vermute i amaro postao dio revivala klasičnih talijanskih aperitiva. Poseban zbog posebne aromatike pune citrusa i mediteranskog cvijeća, i zbog prastare tehnike sfumtaure kojom se dobiva, Italicus je jedno je od omiljenih pića među barmenima. U godinu dana nakon što je došao na tržište pokupio je većinu prestižnih nagrada industrije pića. Na Tales of The Cockatils, lani je proglašen najboljim  novim pićem/sastojkom za koktele.

8 stvari koje morate znati o ITALICUSU, jednom od najvažnijih pića craft revolucije

Missaglia je u srijedu u Dežman mini baru počeo s Martinijem od Italicusa, votke i klarificirane limete, koji je bio jako čist, precizan i prilično mekan. Garibaldini od Italicusa i ružičastog grejpa bio je bolji, s voćnom gorčinom malo atipičnom u ovakvom koktelu,  jako svjež koktel koji isprva može zavarati jednostavnošću ali Italicus je odlično proradio s grejpom i koktel se pokazao kompleksnijim nego što smo mislili da će biti.

italicus-dezman-coffee-tonic

Coffee&Tonic

Cobbler s Italicusom, kokosovom vodom i suhim sherryjem bio je drugi najbolji koktel večeri, svilenkast, nevjerojatno osvježavajuć i mekan istodobno, s ipak dovoljno strukture koju mu je davao sherry i, naravno, s Italicusom koji je zamijenio sirup i citruse, Missaglia je napravio nježni, cvjetni ali nimalo bezazleni Cobbler. Najbolji dojam ostavio je Coffee&Tonic, čvrsto, eksplozivno piće s Italicusom, Fentimansovim Connoiseurs Tonic Waterom i odličnom cold brew kavom, ključnim sastojkom koktela čije porijeklo Missaglia nije htio otkriti (osim da je riječ o brazilskoj kavi prženoj u Italiji). Način na koji je Missaglia s jedne strane nadogradio gorčinu tonika s gorčinom kave, a s druge njihove kiseline da bi dobio brutalno suh i svjež kokteli koji je Italicus samo raspjevao i zaokružio, potvrdio je njegov moto s početka.  Tri dobra sastojka dovoljna su za fenomenalan koktel.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.