Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Uspjeh Le Mike pokazuje da je lokacija presudna, ali samo kad je udružena sa stvarno dobrom hranom

le-mika-galette

Galeterija i ceperia Le Mika doslovno je utrostručila promet otkako se iz Masarykove preselila u Teslinu ulicu, odmah do restorana Carpaccio. U prvih deset dana rada na novoj adresi, Le Mika ima tri do tri i pol puta veći dnevni utržak nego u Masarykovoj, s tim da je značajno, na oko 25 posto, porastao udio pića u ukupnom prometu, i to prije uvođenja posebne liste Gin&Tonica. Le Mika je utrostručila promet zahvaljujući selidbi na jednu od najboljih lokacija u Zagrebu koja je, međutim, svega 200 metara udaljena od prethodne lokacije.

Le Mikin instantan rast dramatično svjedoči o važnosti mikrolokacije unutar jedne te iste gradske zone. No, mikrolokacija, i da je najbolja moguća, nikad nije dovoljna. Le Mikina prethodnica u istom prostoru, Bistroteka, nije uspjela jer tamo nitko nije ozbiljno mario za hranu. Duck preko puta Le Mike zatvorio se jer tamo nitko nije mario ni za što ozbiljno.

Le Mika, pak, ujedinjuje jako kompetentnu i specifičnu hranu (nitko u Zagrebu ne radi galettes, slane francuske heljdine palačinke) s vrhunskom lokacijom. S obzirom na to da će Le Mika svoj bazični repertoar uskoro pojačati francuskim bistronomskim klasicima, od steak tartara s pomfritom, preko Salade Niçoise do steaka frites, taj se simpatični lokal može nadati daljnjem stabilnim rastu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.