Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sve što možeš pojesti za 69 kuna pretvorio se u kolosalni uspjeh Dragon BBQ-a

dragon-bbq-omlet

U srijedu oko dva popodne ispred čeličnog kostura za Dragonovu još neizgrađenu terasu u dvorištu Green Golda, bilo je parkirano pet ili šest bicikla. Unutra se čuo glasan žamor mase očito zadovoljnih ljudi, i još glasniji zveket kuhinjskog pribora. 

Dragon BBQ, novi azijski restoran legendarne gospođe Chen, bio je gotovo prepun, a ljubazni nam je konobar kazao kako je danas bitno mirnije nego drugih dana. Dragonov koncept all you can eat za 69 kuna (79 s jednim pićem) pokazao se kolosalno uspješnim.

dragon-bbq-springrolls

Kuhinja ne stigne izbaciti dovoljno hrane na desetak metara dugačke buffete, koji u jednom trenutku izgledaju opustošeno da bi se zatim ponovo napunili mirisnom i zapravo vrlo solidnom hranom.

Razlog instantnog Dragonova uspjeha nije jedino u inovativnosti koncepta (prije Dragona u Zagrebu, na sasvim drugom dijelu grada, postojao je samo još samo jedan all you can eat lokal) nego u optimalnom odnosu vrijednosti za novac.

Gost, dakle, za 69 kuna može pojesti koliko god hoće i sasvim jednostavne hrane poput sushija sa surimijem, ali i vrlo ozbiljnih jela poput izvrsne pečene patke.

dragon-bbq-dimsum

Zastupljene su sve glavne vrste mesa, glavni azijski formati (sushi, dim sum, gongbao, spring rolls, wokovi, nasi goreng, tjestenine), kao i sve moguće teksture, od vrlo mekane govedine u tamnom umaku punom umamija, do hrskave pržene piletine.

Tome još treba dodati nešto povrća, pa deserte, pa svježe i pohano voće, pa umake tipične za eurazijske restorane.

Rezultat je gužva kao u McDonald’su, i gosti koji glasno govore kako, eto, nisu planirali tako puno pojesti, ali nisu mogli odoljeti i baš im je super.

Dragon BBQ svojim je all you can eat konceptom postao uvjerljivo najuspješniji novi zagrebački restoran.  All you can eat ponuda zasad vrijedi isključivo za ručak. 

. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.